Burde Kannik ha prøvemuntlig i 9. Klasse?

Foto: Ingrid Arre

Foto: Ingrid Arre

Emil (14), Sander (15) og Line (14) fra Goa Skole i Randaberg hadde prøvemuntlig 3-5. Mars. Det er kun en annen skole som har prøvemuntlig i 9.Klasse og det er Tastaveden Ungdomsskole. På Kannik er det kun 10. klasse som har prøvemuntlig. Burde Kannik også ha prøvemuntlig i 9. Klasse?

Under prøvemuntlig får du ett spesielt fag og tema du skal fordype deg i. Du får en dag til å lage en presentasjon som skal vare i 10-20 minutter, etterfulgt av 5-10 minutter der en lærer fra din egen skole, og en sensor spørr deg spørsmål om presentasjonen din. En sensor er en lærer fra en annen skole som er med og vurderer presentasjonen din for mest mulig rettferdig karakter. I prøvemuntlig kan du komme opp i alle fag du normalt har på skolen, som for eksempel norsk, samfunnsfag og fremmedspråk. På Goa Skole hadde hver klasse to fag. Den ene klassen hadde Rle og engelsk , mens den andre klassen hadde naturfag og norsk. I 10. Klasse kan de komme opp i hvilket som helst fag.

«Det var litt skummelt å ha presentasjon alene i ett rom med bare lærere, spesielt en du ikke kjenner fra før», forteller ungdommene fra Goa Skole. «Men det var egentlig ganske chill, fordi vi kunne gå hjem å jobbe med presentasjonene etter at vi fikk vite temaet og vi fikk litt fri når vi var ferdig og presentere. Det var egentlig ikke så ille.»

Da vi spurte elever ved Kannik Skole svarte de at det kunne ha vært lurt å ha prøvemuntlig i niende for å øve seg. «Jeg tror det er mange som syns det er skummelt og at de ikke er helt sikre på hvordan det fungerer. Hvis vi hadde hatt prøvemuntlig i 9. Klasse for å øve tror jeg at jeg hadde vært mindre nervøs», sier Ida Giske fra klasse 9c.

Da gjenstår de bare å se hva lærerne velger å gjøre. Skal vi på Kannik kun skal ha prøvemuntlig i 10. klasse, eller skal vi kunne øve oss i niende?

Reklamer

En kommentar om “Burde Kannik ha prøvemuntlig i 9. Klasse?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s