Nm i cheerleading 2014

Innmarsj under NM Foto: Anita Fagmilietti

Innmarsj under NM
Foto: Anita Fagmilietti

Cheerleading er en lagsport som kommer fra USA. Selv om de mest kjente cheerleaderene er å finne på sidelinjen på amerikanske fotballkamper, har en ny type cheerleading kalt «All-Star» cheerleading funnet sin vei til lille Norge. Norge har de siste årene utmerket seg internasjonalt i All-Star cheerleading, og ligger an til sølv eller gullmedalje når VM arrangeres i Orlando i Mai 2014.

Når nivået ligger såpass høyt i Cheer-Norge, er det selvfølgelig spennende når årets viktigste konkuranse tar sted. Norgesmesterskap i Cheerleading ble i år arrangert på Oslo Confrence Center i Stokke hvor omkring 2000 cheerleadere deltok. Da hadde det allerede vært kvalifiserende runder slik at det ikke var så mange lag som skulle delta. I løpet av to dager ble det utført rutiner der stunt, pyramider, kast, turn og dans ble vist på sitt beste i en rutine på kun 2.30 minutt.

Fra Stavanger deltok Stavanger Cheersport Klubb- Diamonds med to juniorlag og ett seniorlag. Diamonds stilte også med pee wee lag, som er utdøvere som er yngre enn 12 år som hadde en oppvisning. Begge juniorlagene til Diamonds kom videre til finalen, mens seniorlaget kom på en utrolig god 9. plass.

Silver Diamonds, ett av de to juniorlagenene er blitt godt lagt merke til i cheermiljøet den siste sesongen. Etter konkuransen Norwegian Open i høst, viste Silver Diamonds at de var klare for å kjempe seg inn i toppen med nye skills og en bedre rutine en noen gang. Silver Diamonds er ett allgirl lag, som vil si at det består av kun jenter. Det er 20 jenter på laget der de fleste går i 9.klasse, inkludert to jenter fra Kannik.  Laget trener alt fra 3-5 ganger i uka og satser høyt på cheerleading. Pia Årsland er flyer på Silver og syns det kjekkeste med cheerleading er det gode miljøet på laget. «Du kan komme på trening og være deg selv uten at noen dømmer deg, og alle på laget får ett godt forhold til hverandre som gjør at vi kan prestere bedre!» Etter helgen kom Silver Diamonds på en 5.plass av 12 deltakende lag, kun 0,06 poeng fra fjerdeplassen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s