Vil kjærligheten overleve? – Dear John, en bokanmeldelse.

Featured image«Boka smelter sammen to mennesker til ett, og du blir en av dem». Glassgangen anmelder boka.

Dear John er en bestselgende roman, som svømmer inn til kjærlighetens indre, og viser en side du aldri har sett før. Du får et innblikk av kjærlighetens utrolige egenskaper, og hvordan omgivelsene forandrer seg når man er dypt forelsket.

John er e\n soldat, som marsjerer i sin egen vei hver dag. Han har ikke noe kjennskap til ordet «vennskap», ettersom han setter fokuset på å støtte landet sitt, under krig. Savannah er en alminnelig godtlikt jente, som baserer sin kunnskap på legevitenskap og skole. Disse to flettes sammen til ett, og skaper en henrivende fortelling mellom to forskjellige mennesker.

Paret skaper et lovende bånd, som trener seg sterkere enn diamant. De kjedelige omgivelsene forandrer seg for John, mens kjærligheten for Savannah blir sterkere. Familie smeltes bort, straks paret oppvekker sin interesse til hverandre. Dette er en magisk opplevelse, som ikke er over enda.

Det som før var ganske enkelt, ble en utfordring, når John måtte forlate Savannah for å redde verden. Savannah svarer ved å utveksle sine tanker for ham, gjennom brev. Leseren blir dermed fanget inn i kjærligheten, og man tenker automatisk at avstanden ikke vil påvirke kjærligheten paret deler. Dette er ikke helt sant.

Snart mottar John et brev fra Savannah, som forandrer hele opplevelsen av historien hittil, og lager en forferdelig spenning som griper leserens interesse. Historien bak brevet, tolkes som enda mer sjokkerende, og sender deg i refleksjonsmodus. Spørsmål som: «HVORFOR?» og «HVORDAN?» dukker stadig opp under lesingen.

Denne boken er ikke basert på en sann historie, men kan sammenlignes med virkelighetens mange utfordringer. Boka avslutter ikke med en «happy ending», men slutter med å fylle hjernen din med tanker. Kjærligheten har en side der den blomstrer, men det er også en side hvor utfordringene griper frem. Kan kjærligheten overleve dette? Dette er hva Dear John handler om.

Forfatteren av romanen er Nicholas Sparks, som er en velskrivende engelsk forfatter som har skrevet andre suksessbøker som Dagboken (The Notebook) og A Walk To Remember.

  • Utgivelsesåret var i 2010, så boka er derfor ikke regnet som «nylig» publisert, men den blir i likhet med andre suksessbøker, aldri for gammel.
  • Nasjonalitet: USA

INTERVJU

Jeg har intervjuet to elever på Kannik skole, for å få et innblikk over deres leseopplevelse, men dessverre hadde flertallet kun sett filmen.

– Hvis jeg likte å lese bøker, ville jeg lest denne, forteller Oda (9D), og tilføyer at hun ikke har den evnen til å leve seg inn i dem.

Charlie (9D) hadde allerede sett filmen før boka, som derfor ville ødelegge leseopplevelsen.

Oda (9D) og Charlie (9D) mente at Dear John var spennende og bra, men utrolig trist.

Dette viser at boka kan sammenlignes med realistiske hendelser, ettersom mennesker opplever tragiske hendelser daglig, og ikke alt ender godt. I virkeligheten ender ikke alle gode historier godt, og det er baktanken i dette verket. Så spørsmålet er: VIL KJÆRLIGHETEN OVERLEVE?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s