Lei av matpakken din?

Har du blitt lei av det samme i matpakken hver dag? Kneip med salami er kanskje ikke like spennende lenger. Når du ønsker en mer fargerik mat midt på skoledagen har Glassgangen laget noen tips til en litt kjekkere matpakke.

 

Wraps: Hvis du er en av dem som alltid har tacofredag er du heldig. Be foreldrene dine kjøpe ekstra lefser på torsdagen når de handler inn mat. I tillegg til lefser be dem kjøpe:

  • Smørost (Den med krydder er god)
  • Skinke
  • Løk, kuttet i små biter
  • Paprika, kuttet i små biter

Smør to lefser med smørosten og legg på resten av ingrediensene. Rull lefsen sammen og rull ”pølsene” inn i plastfolie. Skjær skrått over på midten og fire gode wraps er klar på fem minutter.

 

Pastasalat: Kok opp ekstra pasta til middagen eller kok pasta kvelden før, for å spare tid. Kutt opp salat, agurk, paprika, mais, ost, egg, krutonger, skinke og andre ingredienser du ønsker. Legg det i en vanntett matboks (Husk å ta med gaffel!). Du kan bruke rester av salaten fra middagen hvis det pakket inn i plast i kjøleskapet.

 

Frokostblanding: Ha med frokostblanding i en tett matboks og hell skolemelken oppi. Du kan ta med banan, litt syltetøy, eplebiter, nøtter og bær ved siden av, for å variere smaken.

 

Arme riddere: Lag dem dagen før, for å spare tid om morgenen. Spis dem med hvitost, syltetøy, brunost eller andre pålegg.

  • 2 dl melk
  • 1 egg
  • Kanel
  • 4 grove skiver (kan være noen dager gamle)

Bland sammen egget og melken.  Tilsett så mye kanel du ønsker selv. Dypp skivene i blandingen og stek dem i en panne. For å holde dem gode til neste dag, pakk dem i plast og legg dem i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s