Tap og vinn med samme sinn

Ådne Jonsbråten, Erik Sunnanaa Kleppan, og Anja Dyrdal fra 10. trinn ble samlet til NRK radio for å svare på noen spørsmål. De konkurrerte mot andre skoler i Rogaland. Spørsmålene kunne være om alt mellom himmel og jord, og var aldri de samme for hver av skolene som konkurrerte. Etterpå kan du prøve deg på en quiz selv, som vi laget. Hvis du tør…

Ådne 260

Foto: Nils 10b

 

 

 

 

Vi snakket med Ådne Jonsbråten, en av Kannik sine representanter. ”Jeg meldte meg på fordi det hørtes ut som en spennende opplevelse, og noe som jeg kan huske.” Vi spurte Ådne hva som skulle til for å bli med på laget. ” De som ville delta måtte ha en prøve, de som skåret høyest på prøven ble med på laget.” Selv om de ikke har fått vite noe om de andre skolene, trodde han at de hadde en god sjanse til å vinne. Etter resultatene kom frem, viste det seg at dette ikke stemte, og at de røk ut.

Det ble til sammen stilt 12 spørsmål til gruppen. Vi fikk vite hvilke spørsmål de ikke klarte og spurte en del elever akkurat disse spørsmålene:

Når startet Vietnamkrigen?

Når ble Berlinmuren bygget?

Hvilken dyreorganisasjon har et bibelsk navn?

Hvilket ord på ”m” brukes mellom murstein for å holde det på plass?

Vi spurte 25 forskjellige Kannikelever. Her er resultatet:

Tabell 260

Det er klart at ikke alle viste hva som holdt murstein på plass, men vi ble litt overrasket over antallet som ikke visste når Berlinmuren ble bygd.

Klarer du bedre? Spør venner og familie. Vi laget en quiz med disse fire spørsmålene, og noen som vi fant opp selv. Test deg selv, vel.

http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=1502040913421886&a=1&

Av Nils og Jaran 10b

Reklamer