Vinterens Reisetips

Påskeferien nærmer seg. Da er det mange familier som drar på tur, ofte på hytten på fjellet. Derfor gir vi deg noen reisetips til noen steder litt annerledes enn det du kanskje er vant til, og til noen steder hvor det kanskje ikke er så mange andre nordmenn.

Når ferien nærmer seg, planlegger mange familier å dra på tur. Ofte ender denne turen på hytten på fjellet. Noen mer ski interesserte drar kanskje til Alpene. Noen søker kanskje varme på Kanariøyene. Men hvorfor ikke dra til noen av disse stedene? Like fine, like varme eller med like mye snø. Her finner du de 5 beste alternativene til en god påskeferie, litt utenom det vanlige.

BALI, INDONESIA

Indonesias største turistattraksjon. Her finner du alt. Fra den 5km lange stranden Kuta, til den historiske kulturen på Ubud, til den nesten 4000m høye vulkanen Gunung Agung og templer fullt av hellige aper med stupbratte klipper på alle kanter. Bali tilbyr alt for en familie som ønsker en opplevelse litt mer hektisk enn det du finner i Europa. Hoteller er det nok av, og du kan fly fra Amsterdam med KLM med en liten times mellomlanding i Singapore. Ellers kan du dra fra Oslo med Qatar Airways via Doha og mange andre alternativer. Et kultursjokk og en opplevelse du aldri glemmer, men hver forberedt på sjokk når du må betale for taxi etc. En taxitur for fem kan fort komme opp i 100000 rupi, og hotellopphold kan komme opp i over 1 000 000 rupi om du er der lenge nok. Men 100 000 rupi tilsvarer ca. kun 100kr.

Bali passer for deg som ønsker å dra til et varmt sted og til et sted litt utenom det vanlige. Holder du deg unna studentbyen Nusa Dua så skal det godt gjøres å møte nordmenn, og lokalisert på den sørlige halvkule, så går det mot høst nå, som også er den varmeste tiden på året. Men til og med på vinteren (sommeren i Norge) ligger temperaturen på 30 grader.

Jimbaran Beach, Bali, Indonesia FOTO: Axel Kjøsen

Jimbaran Beach, Bali, Indonesia
FOTO: Axel Kjøsen

 

 

 

 

 

 

 

 

NAMIB-ØRKENEN, NAMIBIA

Ønsker du varme, tørke og en tur du aldri har sett maken til, må du besøke Namib-ørkenen i Namibia. Den langstakte ørkenen strekker seg langs hele kysten av landet og inkluderer dyreliv og planteliv som ikke finnes noe annet sted i verden. Området er også kjent for sine nydelige, og vindblåste sanddyner, som er verdens høyeste. Den lange kystlinja tilbyr også flere steder hvor du kan kjøle deg ned litt, i det kalle Atlanterhavet. I hovedstaden Windhoek kan du også nyte et flott uteliv, så hjelper det vell litt med at Namibia anses som et av de tryggeste landene i Afrika for tiden.

KILIMANJARO, KENYA

Liker du å haike i fjellet? Da er kanskje det å bestige et av verdens ‘Seven Summits’ noe du kunne tenke deg. Kilimanjaro tilbyr en nydelig tur opp mot toppen, hvor du får sett utrolig mye natur og en utsikt uten det vanlige med det som kanskje er Afrikas hyggeligste og beste guider. Å se soloppgangen på toppen av det snødekte fjellet sies å være noe av det fineste som finnes. Planlegger du en Norgesferie i sommer hvor Galdhøpiggen er på listen, hvorfor ikke prøve Kilimanjaro i stedet? Hvis du orker å gå de ekstra 2500m…
Og når du først er nede i området, hvorfor ikke ta turen innom Zanzibar i Tanzania for en liten badeopplevelse også?

KUKISVUMCHORR OG AIKUAIVENCHORR, RUSSLAND

Skisenter i Murmansk regionen i Russland. Sies å være et av Russlands aller beste, men kritiseres for å være litt kjedelig. Et par stupbratte bakker, samt noen litt mer vennlig for de som ikke er så gode på ski. Da hjelper det at det kun noen kilometer unna ligger et annet og mye større ski anlegg med flere løyper og mer varierte bakker. Området skal være Russlands beste skiområde etter Kaukasus-regionen hvor bl.a. OL-byen Sotsji ligger.

SINGAPORE, SINGAPORE

Storbyferie? Prøv Singapore. En nydelig by, med en så blandet kultur at du i det ene minuttet kan være i Chinatown, så kan du være i et latin-amerikansk område. Kanskje en av verdens tryggeste byer. Her ser du småunger løpe alene overalt, helt fremmede folk ber deg ta bilde av dem med et kamera verdt over ti tusen kroner, for så å gå å stille seg opp mange meter unna, helt trygge på at ingenting skjer. Kanskje også verdens strengeste by også. Foran nesten hver bro står det skilter om hva som ikke er lov, som f.eks. å sykle under den. Da risikerer du 1000SID (Singapore Dollar) i bot om du blir tatt. En utrolig ren, rolig og imøtekommende by. Bråk fra biler osv. er ikke noe problem ettersom ingen tuter, de venter heller de ekstra sekundene det tar deg å komme over fotgjengerfeltet, dette i skarp kontrast fra resten av storbyene i Asia. Også det perfekte knutepunktet om du ønsker å dra videre til Australia eller Indonesia. Også så veldig annerledes og så mye roligere enn andre storbyer i verden, som f.eks. London eller New York. Singapore er også godt og varmt året rundt, og de lokale forteller om fire årstider: Hot, Hotter, Hottest og Deadly.

Marina Bay Sands Hotel, Singapore FOTO: Axel KJøsen

Marina Bay Sands Hotel, Singapore
FOTO: Axel KJøsen

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s