Alpintstjerna fra Oppland

Hans gode ferdigheter innen skisporten skaper resultater og medaljer. Alle beundrer ham og det har man god grunn til. Kjetil Jansrud suser forbi alle de andre deltakerne i en hastighet opp mot 140 kilometer i timen. Han startet karrieren sin i 2001/2002 sesongen og siden har han holdt oppe nivået. Da han fylte 7 år fikk han sine første alpintski i gave fra tanten og onkelen. Det var denne gaven som gjorde talentet mulig.

Kjetil er født i Stavanger i 1985, men familien flyttet til Vinstra i Oppland da han var tre år gammel. Foreldrene har alltid vært ivrige støttespillere og hjulpet og trent Kjetil slik at han har nådd en god form. Jansrud er en knallgod alpintkjører som vinner masse medaljer. Noen av de gjeveste han har vunnet er gull i utfor (Beaver Creek og Kitzbuehel) og gull i OL i super-G (Sochi).  Alpintgrenene han mestrer best er utfor, storslamåm og super- G. Kjetil har et stort hjerte for både fans og sporten. I en alder av 14 år, plukket skiforbundet i Norge ut de beste unge idrettsutøverene i Norge for en konkurranse. Kjetil var en av dem og etter denne konkurransen var det Kjetil begynte å bli skikkelig god. Han trente masse og resultatene begynte å vise seg. Utenom å stå på ski, digger han å spille gitar og han synes han blir bedre for hver dag som går.

Som den tøffe personen han er, går alle idrettsutøvere gjennom skader. Jansrud brakk tommelen under et renn og måtte da ende sesongen. Skader var alltid noe som skjedde med de «andre» deltakerne. Han hadde aldri vært skadet før, utenom den brukne tommelen.

Kjetil har lært mye gjennom sine år som skiløper. Noe av hans suksess, men mest av alle skadene hans som har utviklet han som en idrettsutøver, men enda viktigere også som menneske. Han håper han kan bruke kunnskapen på en positiv måte, og at det vil gi ham det lille ekstra mot å bli en bedre person, og utøveren som vil vinne flere av løpene som kommer i fremtiden.

For å være en idrettsutøver må man være opptatt av å prøve å vinne hele tiden. Jansrud blir irritert og skuffet av seg selv dersom han ikke klarer det.

Jeg har snakket med ham om hva som kreves for å bli god. Han sa at det er ikke noen spesiell hemmelighet, men at man må trene mer enn dem rundt deg for å bli best. Det er også viktig å ha et mål eller drøm om hva du skal få til.

Takket være tanten og onkelen til Kjetil som ga ham skiene, har vi denne flotte alpinisten! Kjetil er en veldig god utøver som vi bør ta godt vare på! Med hans glupe ideer og hans gode form kommer han til å hjelpe Norge med mange medaljer til. I denne teksten håpte jeg du lærte en del av stortalentet!

Kilder: Jansrud.com, Wikipedia.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s