Oppfinnelser som forandret livet

Den Industrielle Revolusjon forandret verden. Det ble store forandringer i jordbruket, transport og produksjon. Dette er nogen av oppfinnelser som forandret livet:

Spinning Jenny

Spinning Jenny er en maskin som spinner ull son at den kan selles. Den er mye mer effektiv enn mennesker og den kan gå av seg selv. Etter at Spinning Jenny ble laget var det mange som ble byttet ut med maskinen og mistet jobben sin.

Dampmaskinen

Dampmaskinen var en maskin som kunne pumpe ut vann fra jorden, son at folk kunne grave dypere. Det førte til at vi fikk mer jern og andre stoffer. Vi fant også mange nye stoffer som logg dypere i jorden.

Damplokomotivene

Damplokomotivene var gigantiske toger som brukte kull og damp som drivstoff. De la oss reise fortere og komme seg lettere fram. Men det var et problem. Togene trengte jernbaner for å komme seg fram. Derfor ble det lagt store mengder av jernbaner, og de ble settet på hele verden.

Ny system

Det nye systemet på jordbruket og kjøttlaging ga store resultater. Istedenfor å bruke bare nogen plasser for å dyrke jord, begynte de å bruke hele arealet. Folk begynte å bygge gjærer rund dyrene og passet på at de ikke parer seg med hvem de vil. Det førte til at dyrene ble friskere og kjøtte bedre. De forandringene førte til at på jorden kunne det bo mer folk.

Båter

Det ble også lagt store båter som ble drevet av damp. De lot oss komme oss fortere over sjøene og handelen var lettere. Det også letter og flytte til et annet land eller kontinent.

Som vi ser har Den Industrielle Revolusjonen gatt store resultater, og de var ikke alltid så gode. Det var flerre som har mistet jobbene sine, men det var også mange som fikk jobb. Det ble lettere å komme seg fram og vi kunne hente mer fra jorden. Derfor har Den Industrielle Revolusjonen har forandret livet på verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s