Opptur 2015

Opptur er en tur som arrangeres av turistforeningen i hele Norge. Årets opptur gikk av stabelen onsdag 6. mai 2015 på rundt 80 steder over hele landet. I Rogaland gikk elevene opp dalsnuten og noen andre topper i nærheten av den. Ikke alle elevene er særlig motiverte til å stå opp for å gå på tur, men i denne artikkelen kan du få lære mer om turen.

Elevene startet turen med at en buss hentet dem og kjørte dem ut til der løypen startet. De gikk på steiner, grus, lyng, vått gress og møkk. Det aller viktigste var å ha på gode sko fordi dagen før hadde det regnet og derfor var det veldig møkkete og vått. Selv om terrenget ikke var det beste, var de heldige med været fordi små tendenser av sol tittet frem og det var ikke noe regn. Mange syntes at turen var lang, men de nøt utsikten da de nådde toppen. Det hjalp nok med motiverte og blide lærere som heiet på elevene sine.

Etter turen fikk elevene hver sin pølse, vannflaske og is. De var til og med så heldige å få egen konsert. Elevene hadde det trivelig også etter turen fordi de møtte bekjente fra andre skoler og hadde det sosialt og kjekt. Det var en del uenigheter om turen var så bra at den burde gjentas, men i bunn og grunn har alle godt av en dag vekke fra skolebenken for å få litt fysisk aktivitet.

DNTs lokale medlemsforeninger i skolens område er arrangører, og målet med denne dagen for de ulike skolene er å gå til en topp eller et utsiktspunkt i nærområdene. Hver skole går en tur på rundt 10 kilometer og turen er helt kostnadsfri. Målet med turen er i hovedsak å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en trivelig dag med fysisk aktivitet.

De lokale medlemsforeningene tar ansvar for å merke en fin løype, og stiller med vakter underveis for å sikre at alle kommer trygt frem og har sikkerhet rundt seg. Opptur arrangeres for 10. gang i 2015 og over 35.000 ungdommer deltar, over halvparten av landets 8. klassinger. Turene er om lag 10 km lange og dette er bra trening for ungdomskropper.

Viking Footwear inviterte til konkurranse der premien var støtte til en klassetur i regi av DNT. Det man måtte gjøre for å vinne, var å lage en film, eller fotoalbum fra turen. Viking Footwear bidro med 50.000 kroner til en klassetur og alle i klassen kunne vinne hvert sitt skopar fra Viking!

De fleste mente at turen i år ble en suksess til tross for skitne sko og skrubbsår. Mange var fornøyde med turen, men det vil alltid være noen som ikke er like entusiastiske. Elevene fikk en liten prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet.  Oppturen for i år er over, og lykke til med neste års tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s