Eksamens ønsker 2015

Hva er eksamen?

Nå mot slutten av mai, skal alle på tiende trinn ha en muntlig eksamen, og en skriftlig eksamen. Til skriftlig eksamen kan de komme opp i matte, norsk eller engelsk. Det fungerer mer eller mindre som en tentamen, bare at det ikke er læreren som retter eksamenene, men en sensor som ikke kjenner elevene.

Til muntlig kan elevene komme opp i alt, utenom musikk, gym, valgfag og kunst og håndtverk. Her får elevene én dag på å forberede seg i ALT innenfor faget eleven har kommet opp i, og dagen etterpå får elevene tildelt tema, og har resten av dagen til å lage en fremføring innenfor temaet. Dagen etter er det fremføring for læreren og en sensor, der du først fremfører, og deretter blir spurt ut om hva du har snakket om.

Hvilke fag ønsker elevene ha i år?

Fatma fra klasse 10F sier ”eg ønsker å komme opp i matte te skriftlig og norsk, RLE eller samfunn til muntlig». Hun er egentlig ikke urolig for eksamen, men tror det kommer til å gå helt fint.

Munira fra samme klasse ønsker enten matte eller norsk skriftlig, mens i muntlig er hun ikke helt sikker, og sier at hun håper på RLE eller norsk, siden det er disse fagene hun er best i.

Fotograf: Maren 10f

Fotograf: Maren 10f

Trude og Jakob fra 10B har helt ulike håp på hva de kommer opp i. «Matte», sier Jakob, når jeg spør om hvilket fag han ønsker til skriftlig eksamen. ”Muntlig da”, spør jeg og han svarer samfunn. Trude vil heller komme opp i Engelsk til skriftlig, og RLE til muntlig. Når jeg spør om hvorfor akuratt matte, svarer Jakob: ”Eg e flink i matte”, og Trude sier seg enig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s