Sjef forsøkt drept med kjøttøks

DØMT: Oswaldo Jose Machado Dos Santos (52) sitter på lukket avdeling i Vik fengsel etter at han i april ble dømt til åtte års fengsel for drapsforsøk

DØMT: Oswaldo Jose Machado Dos Santos (52) sitter på lukket avdeling i Vik fengsel etter at han i april ble dømt til åtte års fengsel for drapsforsøk

Kokken Oswaldo Jose Machado Dos Santos må betale omtrent en kvart million i erstatning til sjefen for å ha forsøkt å drepe ham med en kjøttøks.

Fleischer’s Hotell, Voss

Angrepet fant sted på Fleischer’s Hotell i Voss 20. september 2013 etter en diskusjon angående avlønning til den vikarierende kokken. Direktøren skal ha tilbudt kokken 55.000 kroner for å ha en vikarierende stilling som kokk på hotellet. Arbeidstakeren skal ha følt seg ydmyket ettersom lønnstilbudet han fikk var lavere enn forventet. Han bestemte seg derfor for å drepe direktøren etter at vikariatet hans var avsluttet.

Uten papirer

I etterkant av ansettelsen ble det oppdaget at kokken ikke hadde hverken oppholds- eller arbeidstillatelse og det ble derfor bestemt at han skulle fraktes ut av landet etter åtte måneder ulønnet arbeid. Direktøren skal likevel senere ha tilbudt kokken 50.000 kroner for arbeidet, minus 10.000 kroner som skulle gå til direktøren selv grunnet en tidligere avtale mellom partene.

Ønsket å kutte hodet av sjefen

Da kokken møtte opp på sjefens kontor for å motta betalingen åtte måneder senere, var han bevæpnet med en 35cm lang kjøttøks. Sjefen skal ifølge Oswaldo ha overlevert konvolutten med avtalt sum, på det Oswaldo opplevde som en svært krenkende måte. Dette fikk ham til å sette sin tidligere bestemmelse om å drepe sjefen ut i handling.

Det “perfekte” tidspunktet

Det var da sjefen skulle overlevere et gjeldsbrev til Oswaldo, at Oswaldo hugget til sjefens nakke. Han skal i ettertid selv ha uttalt at sjefen stod i “den perfekte” vinkel. Han fortalte også at det hele var et mislykket forsøk på å halshugge sjefen. Direktøren fikk et 12 centimeter langt og 4,5 centimeter dypt kutt i nakken.

Så seg “nødt”

Oswaldo har i senere tid forklart at han så seg “nødt” til å handle slik han gjorde, ettersom det stred imot hans tankegang å la seg bli tråkket på slik han opplevde at den tidligere sjefen hadde gjort.

VG møtte Oswaldo etter ni måneder på lukket avdeling.

-Jeg angrer ikke. Slik jeg ser det hadde jeg ikke noe annet valg, sa Oswaldo

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s