Her er de forbausende resultatene etter den årlige strandryddedagen

På Lørdag samlet både store og små seg for å delta i den årlige «strandryddedagen». Omlag 20 000 personer ville da være med å rydde Norges mange strender. Til sammen ble hele 1000 tonn søppel ryddet av bane, nå er strendene virkelig klare for en sommer med varme og sol!

 

Plast

Bare i Vestfold var det 45 aksjoner, hvor skoler, barnehager og foreninger var blant dem som deltok. I etterkant av arrangementet ble konklusjonen at den massive mengden avfall var bestående av hele 80% plast. Dette kunne hatt store virkninger på miljøet. Avfallet var også meget varierende. I tillegg til plast ble også en rekke giftige stoffer tatt hånd om. Blant disse var mengder kaustisk soda, spylervæske og tennvæske.

Hvem, hva, hvor?

Mye tyder på at søppelet stammer fra den såkalte «mannen i gata» ettersom en stor del av søppelet er hverdagslige produkter som man bruker i hjemmet. Det ble også funnet en rekke redskaper som gressklippere og andre ting som ikke får plass i søppelkassen. I tillegg står både fiskeriindustrien og shipping for en del av søppelet på strendene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s