Statoil talentleir!

Neste uke braker det løs på Lassabanen nok en gang. I lang tid har Norges Fotballforbund i samarbeid med oljeselskapet Statoil arrangert en talentleir for Norges aller flinkeste fotballtalenter i alderen 14 og 15. Den blir også kalt morgendagens helter fordi utøverne skal være norges fremtidige helter. Men hva er egentlig denne talentleiren?

Arrangementet tar plass på Lassabanen (hjemmebanen til Vidar FK) her i Stavanger. Fotballtalentene sin leir varer fra onsdag 17.juni til søndag 21.juni. Opplegget blir hovedsakelig basert på søvn og hvile, god og riktig mat, lærerik og spennende trening, kamper og spillermøter. De fleste spillerne synes nok at det er kjekt å få spilt med så mange andre gode spillere og i tillegg være en del av det sosiale.

Den tidligere Vidarspilleren Brede Hangeland er ambassadør for dette arrangementet. Han har spilt på blant annet landslaget og Fulham. Brede tok over som ambassadør på Statoils fotballsatsing etter Ole Gunnar Solskjær i 2011. Martin Ødegaard var også med som spiller for et par år siden, men denne gangen skal han delta som trener. Han er en talentfull spiller og nå spiller han for Real Madrid. Landslagssjef Per Mathias Høgmo kommer også til å være til stede for motivasjonens del.

Veien til talentleiren kan for noen være kort og enkel, men for andre være lang og tøff. Aller først blir utøverne oppdaget på for eksempel kretssamling eller på fotballaget sitt. Agentene legger merke til hvem som stikker seg ut og har det lille ekstra talentet. I og med at det kun er et lite antall talentfulle jenter og gutter fra hele landet som får delta, er det naturlig at nivået blir høyt. Dette gjelder for både jenter og gutter. Spillerne er tatt ut på bakgrunn av fotballferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper. Formålet med Statoils talentleir er å videreutvikle Norges største fotballtalenter og gi dem et solid grunnlag for å kunne bli spillere i toppklasse. Statoil tenker stort og dette er det nærmeste ungdommene kommer en landslagssamling. Ungdommene kommer fra hele Norge og forskjellige klubber.

I denne teksten har du mest sannsynlig blitt mer opplyst om hva Statoil sin talentleir egentlig er. Det er nok en del unge spillere som er litt skuffet over å ikke blitt tatt med, men plutselig en dag kan de bli oppdaget, så det er bare å jobbe videre! Det er på sånne talentleirer som denne man kan oppdage talenter!

glassgangen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s