Anthony Martial til Mancehster United

henrik260

Anthony Martial poserer i en Manchester United drakt.

Anthony Martial ble 1.september bekreftet solgt fra Monaco til Manchester United.

Skrevet av Henrik Haave Nilsen

Dagen før, 31.august fikk 19-åringen lovt til å forlate landslagsamlingen for å fullføre avtalen. Prisen skal ifølge flere franske medier ligge på omtrent 750 millioner kroner. Dette er en ekstremt høy pris for en tenåring, så høy at ingen andre salg kan slå denne prisen.

I Manchester vil han spille med nummer 9 på ryggen. Han vil mest sannsynlig spille enten venstre ving eller spiss. Posisjonen hans vil trolig komme an på om Wayne Rooney får en god sesong eller ei.

Etter overgangen fra Lyon til Monaco har han scoret 15 mål på 70 kamper. Dette er en veldig god statistikk for en så ung spiller. Dette er en av grunnene til at Louis van Gaal er veldig fornøyd med den nye signeringen:

» Anthony er et naturtalent, ung og er en funksjonell spiss med et stort potensial. Vi har sett på ham en stund og han har utviklet seg under hans tid hos Monaco, forteller Manchester United manager»

Flere folk mener han minner litt om Thierry Henry og en av dem er den tidligere sportsdirektøren i Monaco og oversangekspert Tor-Kristian Karlsen:

Med tanke på egenskaper/rolle er han noe mellom en nummer to spiss og en midtspiss, skriver Karlsen på Twitter.

Anthony Martial poserer i en Manchester United drakt.

«Fremragende egenskaper: Smarte bevegelser, utmerket nær-teknikk/touch ( og generell teknisk evne), alt han gjør se enkelt ut.» fortsetter Karlsen.

«Sterk i 1 mot 1 situasjoner.»

Han mener at Manchester United gjør det lurt i å hente spissen, men er usikker på om han vil gjøre en umiddelbar forskjell for laget.

«Veldig sterk i 1 mot 1-situasjoner. Åpenbart veldig rask/temposkifte. Overraskende sammensatt foran mål for en så ung spiller.»

Men selv om spilleren har flere gode egenskaper er det noen sider han må forbedre for å bli en spiller i verdensklasse.

«Baksiden er at det er spørsmåltegn om stabiliteten, evne til å forbedre seg selv fysisk og det er muligens en viss mangel på besluttsomhet, skriver Karlsen.»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s