Å være en respektskole elev

Godt med respekt på Kannik skole. Foto: Kannik skole

Ikke bare regler og hvor vanskelige karakterer er sier hvor god skolen du går på faktisk er. Her på Kannik er vi en respektskole. En respektskole vil si at på skolen er det et program som skal forhindre mobbing, disiplinproblemer og konsentrasjonsvansker, samt skulk, rasisme, vold og gjengdannelse som det står på Kannik skoles nettsider. Men hvordan er det egentlig for oss elever å være en respektskole elev.

«Det er veldig bra!» sier en av mange enige elever på denne flotte skolen. Selv om mange synes det er et godt opplegg med `RESPEKT` synes andre at det er bortkastet penger. Flertallet er i vert fal enig om at `RESPEKT` virker og at det er en av grunnene til at det ikke er mobbing her på Kannik.  Med både vanlige regler og nye repsektmål vær måned, har Kannik veldig lav toleranse for mobbing og andre måter som bryter `RESPEKT` på en eller annen måte.

Det er lett å tro at det er masse trøbbel på en av landets største ungdomsskoler, og det ses på hva rykter man hører av venner fra andre skoler. «Ja, jeg har hørt at folk fra andre skoler sier at det er masse mobbing på Kannik.» sier en annen elev, og det er vel kanskje litt sant. Vi har hatt masse problemer her på skolen vår, med både mobbing og nettmobbing. Men som de fleste vet ble det ordnet opp i, og Kannik fikk faktisk besøk av politiet til å snakke om nettvett i fjor.

Jeg spurte også noen elever på 9. trinn hva de syntes om oppslaget første skoledag i Stavanger Aftenblad som omhandlet at Kannikelever drakk mest alkohol i landet. «Det er ganske dumt og teit at det var på første skoledag. Vi vet jo at det ikke er sånn på Kannik skole, men det var dumt for de nye 8. klassingene.» Dette var de fleste enige om.

På Kannik er det altså ikke lov til å mobbe eller noe form for å bryte disse reglene. Men følger Kannikelevene dem? Svaret er nok stort sett « ja.» Det er veldig liten toleranse for mobbing og det synes godt, gjennom et søk på nettet kan du også se at Kannik skole ikke bare har dårlige rykte, og det er godt at vi har opplegget `RESPEKT`.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s