Tips til å få gode karakterer

iah 260

Ida Agathe Hidle 10A Foto: Ingrid Haver

På ungdomsskolen, og spesielt på 10. trinn er det viktig å få gode karakterer. Sliter du med å finne de riktige studieteknikkene? Vi i Glassgangen har funnet noen tips og råd som kan hjelpe deg å få bedre karakterer. 

Av Vilde Svensson og Ingrid Haver 10A

Vi intervjuet to elever fra 9. og 10. trinn om deres tips til hvordan få gode karakterer. Ida Agathe fra 10A sine viktigste tips var å ikke prokrastinere og å skrive utfyllende svar på prøven. Peder fra samme klasse sa at det er veldig viktig å ikke stresse, karakterene betyr ikke alltid like mye. Unn og Edvard fra 9F sa og at det er viktig å ikke stresse og å begynne å øve i god tid.

Her er noen tips til hvordan du kan oppnå målene du har satt deg

  • Gjøre lekser og følge med i timene.

Dette er et av de viktigste punktene. Prøvene er alltid basert på det du har lært i timene og leksene du får. Prøv å ta notater når læreren ber om det, eller hvis dere går gjennom noe viktig eller nytt. Når du gjør lekser er det veldig lurt å legge vekk mobilen og andre ting som kan virke forstyrrende slik at du konsentrerer deg skikkelig.

  • Lær sentrale begreper

Det å lære de sentrale begrepene i kapittelet kan gjøre at du forstår mer, det er stor sannsynlighet for at du må kunne begrepene til prøven uansett.

  • Fokuser på temasetningene

Skal du ha prøve i et langt kapittel du kan lite om, kan det være lurt å fokusere på temasetningene, som er de første og viktigste setningene i avsnittet. Temasetningene oppsummerer avsnittet.

  • Begynn å øve på prøvene tidligDet du skal lære sitter bedre hvis du begynner å øve tidlig. Øv jevnlig og begynn gjerne fire dager før prøven. Det kan være lurt å øve sammen med andre. Da lærer dere av hverandre og det gjør øvingen litt kjekkere.
  • Spør om hjelp

Hvis det er noe du lurer på, spør om hjelp! Det finnes ingen dumme spørsmål.

  • Ikke stress for mye

Dette er også et veldig viktig punkt; ikke stress for mye! Det går som oftest bedre enn du tror, og det er ikke krise om du får en litt dårlig karakter. Senk skuldrene og ikke sammenlign med de smarteste i klassen.

Lykke til med øvingen!

Reklamer

En kommentar om “Tips til å få gode karakterer

  1. Tilbaketråkk: Eksamen fra A til Å | Skoleavis for Kannik skole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s