Solidaritetsmarsj for Syriaflyktningene

På onsdag før høstferien gikk tiendeklasse solidaritetsmarsjen rundt Mosvannet. 10.klasse var sist ute blant de andre trinnene som hadde gått tidligere i uken.

Opplegget startet med en liten apell i gymsalen, hvor elevrådsleder og nestleder snakket. Etter turen rundt mosvannet ble det solgt vafler. Glassgangen har snakket med noen elever, for å høre hva de tenker om saken.

Av, Torill Helene Moe

Emma Tørneng synes at det var en god ide og arrangere en solidaritetsmarsj for flyktningene.

  • Jeg synes det er bra at vi tar stilling og hjelper med det vi kan, men også at vi viser sympati, sier Tørneng. Det er viktig at vi viser medmenneskelighet og gir dem penger og asyl, mener hun.

Hun anbefaler at andre skole også arrangerer noe lignende, og forteller at hun ble veldig opprørt når hun fikk vite og se bilde av den tre år gamle gutten fra syria som druknet.

Hun sier at hun begynte å bry seg mye mer etter at hun så det bilde og har blant annet gitt bort mye klær. Dette synes hun flere burde gjøre. Tørneng tror at flere kannik-elever kommer til å bli mer engasjerte i saken i etterkant av marsjen, og at flere forhåpentligvis vil hjelpe.

Helene Baxter synes det er bra at vi tar ansvar. Hun er enig med Emma og synes at andre skoler også burde gjøre noe liknende for å samle inn penger.

-Vi lever i en boble, der vi hele tiden tror alt er greit, men så er det jo egentlig ikke det. Jeg håper vi blir mer bevisste på at vi har det veldig fint her i Norge, og at det slett ikke er alle land som har det like godt som oss, sier Baxter.

Hun synes vi burde åpne armene våre for de som kommer, og hjelpe med blant annet klær. Baxter synes at det var fint at skolen deltok, men hun ville heller gjort noe annet enn å ha vaffelsalg, for å samle inn enda mer penger.

Emma

Narin Nøkling synes også det er bra at vi engasjerer oss i saken, fordi det handler om noe viktig. Hun mener at politikerne kommer til å ta det mer seriøst når skoler blander seg inn, og er enig i både Tørneng og Baxter at andre skoler også burde innblande seg.

  • Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne gjort noe mer for flyktningene, forteller hun. Men folk elsker vafler, så jeg tror vi kommer til å samle inn masse penger etter marsjen! Det hjelper hvertfall en del, avslutter hun.

Under appellen i gymsalen fikk vi allerede høre fra rektor at det var samlet inn en god del penger fra de andre trinnene. Dette er veldig positivt, for all økonomisk støtte er viktig når vi skal ta imot flyktingene. Flyktningene er mennesker, akkurat som oss og det kunne vært oss som var i den situasjonen de er i nå. Da ville vi mye heller ønsket å komme til land som tok imot oss, enn som bare sendte oss videre. Det er akkurat det de vil nå, og vi må vise medmenneskelighet og hjelpe med det vi kan. Mange av flyktningene har god utdannelse, og kan være god ressurs for samfunnet vårt. De ønsker jo alle å bidra, det er bare ikke alle som kan.

//Har du klær som du ikke bruker? Da hadde det kanskje vært en ide og gi dem til noen som trenger dem mer enn deg? Hvis alle gjør litt blir det mye lettere å hjelpe!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s