Storslått Frida Hansen utstilling

Tiende trinn var for to uker siden på Rogaland kunstmuseum for å se den godt omtalte Frida Hansen utstillingen. Eleven støtte på kunst de aldri hadde sett maken til.

Skrevet av Andreas Christiansen 10C

På Rogaland kunstmuseum utstilles nå de utrolige verkene til den norske vev-kunstneren, Frida Hansen (1855-1931).

Godt sted å søke ro

Selve besøket var interessant. Det var flere elever som viste interesse, noe ikke alle ville trodd slitende ungdommer kunne gjøre på et kunstmuseum. Men kunstutstillingen er ikke for alle. Flere viste tegn til at de ville hjem å gjøre noe annet, som er forståelig. Det var veldig stille. Altså, søker du roen kan kunstmuseet være et godt sted å være.

Verdenskjent stavangerkunstner

Den verdenskjente stavangerkunstneren var en pioner innenfor tekstilkunst. I dag er hun en av de mest anerkjente norske kunstnerne gjennom tidene.

Selve utstillingen viser hennes beste verk gjennom tidene. Verkene består av hennes store detaljrike kunsttepper og gardiner. Noen verk er sydd på forskjellige måter til å framheve detaljer, farger og til og med vekt!

Forskjellige teknikker

Hun sydde små hull i noen av verkene sine for å få dem til å se lettere ut.  Dette var noe hun vant mange priser for tilbake i tiden. Kunststilen hun bruker blir kalt «art noveau». «Art noveau» er når du bruker elementer i fra naturen. Dette kan man legge merke til i Fridas kunstverk.

Debut

Hun brukte ofte blomster til å dekorere kunsten sin. Hun ble kjent verden over på verdensutstillingen i Frankrike i 1900, kanskje den mest prestisjetunge kunstkonkurransen i verden.  Der utstilte hun sitt nå berømte verk, melkeveien (1898). Hun vant gullmedalje for verket og har gjort henne til stjernen hun er i dag.

stavanger_Melkeveien_

Melkeveien, bildet Frida Hansen vant verdensutstillingen med

Gjemt kunstskatt

Man kan kalle Frida Hansen en gjemt, Norsk kunstskatt. Og vi burde være takknemlige for Rogaland kunstmuseum. Hvis du er interessert så anbefaler Glassgangen å få hjelp av en guide på museet. De hjelper deg med å se «hele» bilde. Frida Hansen har sørget for og hjemme mye av magien i bildene blant detaljene.

En kommentar om “Storslått Frida Hansen utstilling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s