En grei måte å unngå å bli overvåket på nett

2000px-Tor-logo-2011-flat.svg

Tor er en nettleser for de som vil holde seg anonym på nettet. Hvis du bruker Tor så kan du ikke blir sporet eller overvåket av staten.

Dere har alle sikkert hørt om «Deep web» som er et sted på internettet der du kan gjøre hva du vil og ingen kan finne ut at det er deg, nesten alle ser på dette som en dum ting når det ikke er det. The deep web er for de som vil holde seg anonyme og gjøre det du vill, uten at noen spionerer på deg. Det er jo bevist at U.S.A. spionerer på deg, hvis du skriver «Hvordan lage en bombe» eller «Hvordan gjemmer et lik», så spionerer de på deg for å finne ut om du gjør noe ulovlig.

Tenk deg om, hvis du går på noe privat på internettet så kan staten spionere på deg, men The deep web er der ingen kan spionere på deg, der du kan gjøre hva du vil uten at staten kan se hva du gjør, ifølge de som står bak nettleseren Tor.

Før å bruke The deep web, må du ikke installere masse forskjellige ting, eller kunne mye om data. Det eneste du må gjøre er å laste ned «Tor» fra nettsiden deres og følge noen få instruksjoner for å holde deg anonym: https://www.torproject.org/

Altså «The deep web» er en anonym nettleser, der ingen kan se hva du gjør. Du trenger ikke å bruke dette bare for å ikke bli oppdaget av politiet, men du kan bruke Tor som vanlig nettleser der du er anonym til for eksempel å lese VG eller gå på Facebook.

Ved å gå inn på The deep web så får du ikke mer virus en det du ville gjort i «Google chrome» eller «Safari». Det som Tor gjør er å kjøre datatrafikken din gjennom tre til fire andre servere så ingen kan finne pcen din. Tor gir deg også nye nettsider med .onion i tilleg til .com og alle de normale.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s