Hva skjedde med Tina Jørgensen?

Tina Jørgensen (20) ble funnet drept ved Bore kirke på Klepp 26. oktober 2000.

Tina Jørgensen ble meldt savnet 24. september. En ung jente forsvinner på vei hjem fra byen. Noe alvorlig kan ha skjedd. Det settes 20 etterforskere til å jobbe med saken. Samtidig letes det etter Tina over hele Stavanger, både på land og til sjøs. To uker senere går etterforskningen i stans. Det er ikke flere spor.

Tina Jørgensen  Foto: POLITIET

Tina Jørgensen
Foto: POLITIET

Den 26. oktober 2000 er politiet på parkeringsplassen ved Bore kirke og leter etter våpenet som ble brukt til ransforsøket på boligen til den kjente entreprenøren Trygve Stangeland. Ved en tilfeldighet blir en avløpskum åpnet. I kummen finner de et lik. Det er liket til Tina Jørgensen. Politiet setter da i gang den mest omfattende drapsetterforskningen i Rogaland så langt.

Politiet har få spor å gå etter, på tross av svært mang tips og avhør. Et av de mest interessante tipsene, er at et vitne skal ha observert en svart BMW på stedet natten da Tina forsvant.

Etter en lang etterforskning, har politiet en hovedmistenkt; Tinas kjæreste. Politiet mener han mangler fullstendig alibi natten da Tina forsvant. Han blir varetekstfengslet, og siktet for drapet. I desember 2002 henlegger Riksadvokaten saken på grunn av manglende bevis. Tinas kjæreste går fri. I februar 2005 får kjæresten 188.500 kroner i erstatning for straffeforfølgelse og to måneder i varetekt.

I 2007 engasjerer Tinas mor en privatetterforsker i håp om å å få klarhet om hva som skjedde med datteren. Det kommer inn flere tips i saken, men stadig ingen løsning.

I 2013 gjenopptar politiet saken etter at en gruppe etterforskere har gått gjennom flere nye tips.

Onsdag 16. september 2015 klokken 09.40 blir en 36 år gammel mann fra Lyngdal pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen etter et anonymt tips. Dagen etter melder en mann på 36 år seg for politiet i Kristiansand, og to andre menn på 36 og 38 år blir arrestert. De fire er siktet for drap eller medvirkning til drap. Alle kommer fra Lyngdal, og har vokst opp sammen. På drapstidspunktet eide en av de siktede en BMW av samme type som ble beskrevet av vitnet natten da Tina forsvant.

FOTO: HARALD NYGåRD/POLITIET

FOTO: HARALD NYGåRD/POLITIET

Tre av de siktede fikk fire ukers varetekstfengsling, mens den fjerde fikk to. Men de fire siktede ble løslatt etter drøye to uker. Årsaken var at det ikke lengre var fare for bevisforspillelse.

Saken har vært mindre omtalt i media den siste måneden, men siktelse er opprettholdt, og politiets etterforskningen pågår fremdeles for å bekrefte eller avkrefte om de siktede har noe med drapet å gjøre. Ikke minst er det viktig at familien til Tina Jørgensen får svar på hva som skjedde med henne for mer enn 15 år siden

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s