Kiminaliteten i Stavanger

2276775.jpg

Her er bevæpnet politi etter «terrorfrykt» på gardemoen.

Kriminaliteten i Stavanger

De siste årene etter Nokas-ranet, andre store ran og forbrytelser, har kriminaliteten dessverre økt her i Stavanger. Kriminaliteten er et lite miljø som vokser med stormskritt.

Nokas-ranet var det desidert største ranet i Norge noen sinne. De tok nesten 60 millioner fra banken! Forbrytelsene etter ranet har dessverre bare økt. Områdene hvor lovbrudd økes er narkotiske stoffer og alkoholmisbruk.

Før stod det selgere på faste steder, dermed var det lett for politiet å overvåke disse stedene og ta selgerne. Nå er derimot nesten all handel skjult. -Og handlene skjer fort.

En politimann vi snakket med, sa at han til tider følte seg som en brannmann. Om man tar knekken på en selger i sentrum, blusser det fremdeles opp et annet sted.

Politiet jobber som kjent døgnet rundt, ”24-7”.

Noen er alltid er på vakt, ved hjelp av forskjellige skift. Såkalte natte-skift er de som blir best betalt, men her er det som oftest mest jobb. Ikke minst blir en trøtt, og man skal legge om døgnrytmen. Ved å jobbe hele tiden, klarer de å ta mange flere kriminelle. Det blir en nokså stabil statistikk, som et resultat av dette.

Forbrytelsene har fra 2013 til 2014 økt med 1% innenfor Rogaland, mens det økte i hele landet med 6,6%. Vi kan være stolte og si at vårt politidistrikt har gjort en super jobb!

Men til tross for at politiet til og med fikk tillatelse til å bære våpen, stopper ikke veksten av kriminalitet. Fengselskapasiteten er ikke på sitt beste for å si det sånn… Det har forekommet hendelser hvor politiet ser seg nødt til å slippe ut fanger for å la andre fanger ta deres plass, som en følge av dårlig kapasitet.                                                                                         I begynnelsen av 2013 var det nesten 4000 innsatte i norske fengsler. Av disse nesten 4000 fangene var det bare ca. 4 % som var farlige for samfunnet.

Dermed kan vi konkludere med at det ikke er farlig å gå i gatene om kvelden, bare vær litt oppmerksom på hvor du går.

Av Vetle og Mads

Kilde: Politiet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s