Man kan se, men ikke røre

HolmeegenesDet er mange som ønsker å leie lokaler i Stavanger ved spesielle anledninger. Et veldig aktuelt bygg er Holmeegenes gårdstun. Gården ble solgt til kommunen for et par år siden, i 2006.

 

Ettersom at eiendommen ble fredet i 2005, hadde ikke Smedvig-familien som eide det noe bruk for det. Smedvig hadde før også mesteparten av Holmegenes, men dette har nå blitt til leiligheter.

 

Holmeegenes gård skal pusses opp, og budsjettet er på hele 35 millioner kroner. Dette prosjektet har allerede blitt igangsatt og ventes ferdig i 2016, om alt går som planlagt.                                                                                     -Men om du imidlertid har lyst til å leie dette praktfulle bygget får du nei…      Det har ifølge kommunen vært stor pågang for å leie bygget til fødselsdager, konfirmasjon og liknende, men kommunen svarer blankt nei.

 

Er det rett at 35 millioner kroner av skattepengene skal gå til et bygg, hvor de som har finansiert bygget ikke kan få bruke det? Det er kun et lite knippe med politikere og eventuelt kommunens administrasjon som får bruke det. Årsaken til dette er at dagens avgiftspolitikk gjør at det må betales ytterlige 7,5 millioner kroner om det skal kunne brukes til ordinær utleie.

 

-Det hadde vært fantastisk om vi kunne ta Holmeegenes i bruk til det beste for bydelen. Det er for galt at vi har havnet i denne situasjonen. Folk i bydelen får lov til å se på bygningen fra utsiden, men de får ikke lov til å ta det i bruk, sier Leif Arne Moi Nilsen til Stavanger Aftenblad.

Moi Nilsen er i samme parti som finansministeren, dermed vet han hvor han skal gå for å få endret avgiftspolitikken…

 

Museum Stavanger skal få ansvaret å drifte tunet som et museum, men eiendommen forblir eid av Stavanger kommune eiendom. Det er tenkt at Holmeegenes skal inngå i ”Eiganes museumsløype”, men dette prosjektet er ikke foreløpig klargjort og 2016 blir et prøveår.

 

 

 

Kilde: Stavanger Aftenblad

Mads Finsnes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s