Black Friday bringer hell og uhell

I dag, fredag 27. november er det «Black Friday». I Stavanger er det flere butikker og kjøpesentre som arrangere store tilbud i forbindelse med «Black Friday». Det at det er tilbud kan både føre godt og vondt med seg og i år har «Black Friday» vært veldig populært blant noen Kannik-elever.

«Black Friday» er en dag med flere store tilbuder i ulike butikker.           Foto: http://www.eventsbook.net         

 

 

«Black Friday» er et fenomen som startet i USA på begynnelsen av 2000-tallet.  Det går ut på at butikker og kjøpesentre arrangerer veldig gode tilbud i en bestemt periode på dagen. Noen har tilbud hele dagen, men andre har det bare i noen timer. Kvadrat hadde for eksempel bare tilbud fra 07.00-10.00 i dag. Tilbudene ligger ofte på rundt 30-75% avslag. Når tradisjonen startet i USA var dette en slags betegnelse på at julehandelen hadde startet og de feiret det med en stor tilbudsdag. Dagen er jo fortsatt en slags «julehandelstart», men den har nå blitt et eget fenomen.

 

I USA er «Black Friday» enda større og mer utbredt enn det er i Norge og der har det oppstått store konsekvenser. I USA har det faktisk gått så langt at det har oppstått dødsfall. Personer har blitt trampet over, blitt sprayet i ansiktet med pepperspray, og til og med blitt skutt. I Norge går det heldigvis litt mer fredelig for seg, men det er noen små konsekvenser som kan oppstå.

 

I dag var det noen elever på Kannik skole som tok turen til Kvadrat for å gjøre unna litt storhandel, men de fikk en liten nedtur når de ikke rakk bussen til skolen. Ca. 10-15 minutter etter at skolen hadde startet kom de traskende innover skolegården med handleposer i hendene og banket på døren til klasserommet. Læreren lurte selvsagt på hvorfor de kom for sent og i tillegg hadde store handleposer i hendene. Selv om det var bittert måtte de innrømme at de hadde vært på Kvadrat og handlet, men så rakk de ikke bussen. Som straff fikk de en anmerkning for å komme for sent, en anmerkning for grunnen de hadde for å komme for sent, og i tillegg fikk de med seg et brev hjem. Utrolig nok så mente de at fordi tilbudene var så gode, var det verdt straffen de fikk.

Dette var den fristende reklamen Kvadrat hadde om «Black Friday».                 Foto: http://www.kvadrat.no

Et annet uheldig tilfelle på denne dagen var noen elever som skulle skaffe seg gratis hotell-frokost på Thon Hotel, men når de kom dit fikk de beskjed om at de måtte til Madla Amfi. En av elevene hadde lest på et busstopp at Thon Hotel serverte gratis frokost, men de hadde oversett at de serverte det på Madla Amfi. Elevene stod derfor opp veldig tidlig for å rekke frokosten klokken syv om morgenen. Når de fikk høre at de ikke fikk det, nøyde de seg med en rabbattfri bolle og kaffe på DeliDeLuca.

 

På noen kjøpesentre har elevene fortsatt muligheten til å få tak i tilbud, forhåpentligvis risikofritt. «Black Friday» har sikkert vært en suksess for noen morgenfugler også, men dessverre ikke for alle. Den amerikanske tradisjonen bringer både hell og uhell i «shoppingverdenen».

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s