Bør «ståhjuling» bli lov på skolen?

Skrevet av: Marte Surdal 9D og Oda Drag-Erlandsen 9F

For noen uker ble det kjent at ”ståhjuling” også kjent som ”classywalk” eller ”one-wheel” blant ungdommen, har blitt forbudt å bruke på skolen. Det er også aldersgrense med bruk av ”classywalk” på offentlige veier. Vi ville finne ut hva kannik-elevene syns om dette.

Hva er en «ståhjuling»?

En «ståhjuling» er et elektrisk brett med ett eller to hjul. Man styrer det ved hjelp av kroppsbevegelse. Hvis man lener seg forover går den framover, og hvis man lener seg bakover bremser den. Dette brettet har blitt mer populært de siste månedene, men nå har statens vegvesen satt en aldersgrense på 16 år ved bruk av kjøretøyet på offentlige veier.

Hva mener elevene på kannik?

Det er stor enighet blant elevene på kannik. Mange mener at det er opp til hver enkelt elev og deres foreldre om de skal få lov til å bruke «ståhjuling» eller ikke. De mener at det ikke er skolens ansvar hvordan de kommer seg til skolen, men at det er opp til dem. De er alle enige om at skolen bør fjerne regelen som sier at elevene ikke får bruke «ståhjuling» til og fra skolen.

”Det kan sammenlignes med et skateboard, noe som skolen tillater. Dessuten syns jeg ikke skolen skal bestemme hvordan du kommer deg til og fra skolen. Det bør være opp til eleven og velge, og foreldrene å bestemme.” Sier Liv Cornelia fra 9G.

”Det er dumt at regelen har kommet for dem som bruker det, for de bruker det jo mest til og fra skolen.” Sier Live Grødem fra 8E.

Synes du det bør bli å bruke «ståhjuling» til og fra skolen?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s