Ikke glem hjelmen!

Hva sier rektor på linksiden og rådgiveren på Kannik skole om at elevene ikke har på hjelm når de sykler til skolen? Synes de det er greit eller har de en annen mening.

Nå er det blitt tatt bort påbudet om å ha på hjelm på veil til skolen. Det er Ordensreglementet, eller rettere sagt foreldrene som bestemmer nå. Det har de gjort sidene 20.august.2015. De bestemte at elevene ikke trenger å ha på hjelm. Før var det skolen som hadde makten til å si at alle som ville sykle til skolen måtte ha på hjem. Men nå er litt av makten tatt fra dem.

Rektoren på Kannik skolen Stein Endresen holder fortsatt på å prøve å få elevene til å ha på hjem. Dette kan man lese på linksidene, og alle elevene ved Kannik skole har fått høre det på høytaleren. På linksiden og høytaleren ber han elevene om å bruke hodet og ta på hjem selv det ikke er påbud. Han fortelle også på linksiden at han senere vil ta kontakt med Trygg Trafikk og Politiet for å kontrollere at elevene holder seg til trafikkreglene og kjører forsiktig utover høsten.

 
AgneteAgnete, rådgiver på Kannik skole forteller at de er veldig redde for at elevene skal skade seg på veien, nå som det er så mørkt.

Hun forteller også at de vet og har hørt at foreldre har sagt at mange elever har sykler som villmenn opp Eiganesveien.

-Akkurat rett før skolen begynner, i åttetiden. Da sykler de på tvers ute i gåtene, uten lykter refleksvest og hjelm. Hvis det regner så er det veldig vanskelig å se, om det kommer biler.

-Jeg tror ikke alltid at eleven er klar over hvor farlig det er, sier Agnete. Du tror og ser at du har kontrollen, men så har ikke bilene helt det, sier hun alvorlig. Så derfor er de veldig redde for ulykker.

-Vi oppfordrer alle elever til å drite i om medelever bruker hjem, at alle elever bruker det.

-Dess flere som bruker dess flere kommer til å bruke det, og da beskytter du deg selv.

Hun syns det er veldig viktig med lys, spesielt baklysene. Rådgiveren på Kannik skole ville ikke ha noen mening om det skule være de eller foreldrene som bestemme, men hun håper bare at alle elevene skjønner selv hvor viktig det er med hjem. Så derfor håper hun at alle eleve bruker vette og bruker hjem.

Kilder: http://www.minskole.no/kannik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s