Kannikelever mottok refleks og smoothie onsdag morgen

 

refleksBruk av refleks kan forhindre ulykker på skole veien. Foto: http://www.vol.no/incoming/article4505223.ece/ALTERNATES/w980-default/refleks

 

Tonning Meling

Publisert 27.11.15

Da Kannikelever skulle krysse Holbergsgate onsdag morgen i uke 46, ble de møtt av rektor ved Eiganes barneskole, Anne Bente Fosse, som delte ut smoothie og reflekser. Rektor benyttet morgentimene til å oppfordre barn og ungdom til bruk av refleks og sykkelhjelm.

-Hensikten med aksjonen var å sette fokus på stor trafikk i Holbergsgaten, der både Eiganeselever og elever ved Kannik krysser gaten for å komme til og fra skolen, forteller Anne Bente Fosse til Kannikbladet.

 

Flere Skader

Bakgrunnen for aksjonen er et økende antall personskader blant fotgjengere og syklister på skoleveien i tiden før skolestart. Høstmørket fører til dårlig sikt, noe som øker risikoen for ulykker. Parallelt med dette rapporterer rektor ved Kannik skole, Stein Endresen, på skolens hjemmeside, om mye uvettig sykling og at en lav andel av skolens unge syklister benytter hjelm.

 

Tiltak

Rektor Anne Bente Fosse har bedt om intensiv belysning, opphøyde gangfelt og blinkende lys om morgenen fra kl. 7.30 til 8.30.

-NAF vil følge opp saken og legge press på vegvesen og kommune for å få til både strakstiltak, og tiltak som skal virke på lengre sikt, avslutter Fosse.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s