Pelsdyrbonde beklager hasteavlivninger

Nå som vinteren er på vei har de fleste begynt å ta frem tjukkere jakker, blant annet jakker med pelskrager. Det de fleste ungdommene ikke vet er  hva dyrene har måttet gå igjennom før de havner på hettekragen, og inni hetta på jakkene.  

Ifølge Dyrevenalliansen er det kun lov med mink og rev i Norge, og de blir behandlet bedre enn i utlandet, men det er fortsatt en del dyremishandlig. Minken blir avlivet med CO2-gass, og holdt fanget i bur som veldig ofte er på  ca 1/4 kvadratmeter. Reven blir avlivet med strøm, og den normale størrelsen på deres bur er på 0,8 kvadratmeter.

Pels i merkeklær

Dette gjør at de ikke får utløp for aktivitetsbehovet sitt, og fører ofte til abnorm atferd slik som valpedrap (rev) og biting på egen kropp (mink).Mange av de svært dyre deisgnermerkene slik som Canada Goose bruker pels på sine produkter,skriver NOAH på sin hjemmeside. Likevel er det fortsatt et populært merke.

Mange kåper er laget av revepels. Foto:Wikimedia

Mange kåper er laget av revepels. Foto:Wikimedia

Det dukker også stadig opp sjokkerende og makabre videoer (spesielt fra Canada Goose) om hvordan dyrene blir behandlet. Hvis du vil se en av dem kan du trykke her(NB!Sterke bilder): http://www.dailymail.co.uk/news/article-
/Revealed-Chilling-cruelty-unspeakable-suffering-corporate-denial-Is-TRUE-cost-seasons-Canada-Goose-coat.html

400-500 dyr avlivet på pelsdyrfarm i Klepp

13.oktober dro Mattilsynet på en uventet inspeksjon til en pelsdyrfarm i Klepp. Dette er en helt vanlig prosedyre for Mattilsynet, men funnene deres var mer sjokkerende enn vanlig. Under inspeksjonen avlivet Mattilsynet 400-500 alvorlig skadede dyr, og farmen er nå politianmeldt og fratatt sin rett til å drive med pelsdyroppdrett. Ifølge Dyrevernalliansen var 50 hasteavlivninger det høyeste antallet de hadde registrert før den grusomme hendelsen i Klepp. Pelsbonden, Ingvar Kjell Bjorland, sier selv til NRK at han er lei  seg for hva som skjedde:

-«Jeg beklager dette veldig og er så lei meg. Det skulle ikke skje. Jeg har ikke hatt god nok kontroll.» Han forteller videre at dyrene ble funnet i et hus som var tilegnet syke dyr, og at det var blitt prøvd å behandle dem med hårspray eller antibiotika. Bjorland innrømmer at noen av dyrene var hardt skadet, og at det riktige å gjøre egentlig var å avlive dem. Det var for det meste de yngste som var skadet, og skadene var hovedsaklig sår påført av hverandre.

Pesldyrbonden avviser at forsøket på å redde dyra var motivert av penger, og påstår at det bare var fordi de mistet kontroll grunnet at de hadde tatt inn for mange.-»  Det går mer på at instinktet har vært å behandle et dyr som er sykt. Et skinn som det er for store skader på, blir ofte ødelagt i prosessen videre uansett, så det har lite med økonomi å gjøre», legger han til.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s