Det nyeste og beste fra den største fusion-gruppa – Live!

Bandet Weather Report var et av de mest innflytelsesrike og banebrytende på 70 og 80årene, og de gjorde stor suksess med å koke udødelige numre på alle mulige sjangre. Nå er en samling fra gullårene deres live ute.

 Skrevet av Jonas 10a

Weather Report: The Legendary Live Tapes 1978-1981 ble gitt ut 20. november, og er en samling med over fire timer live-material.

Gullårene

Årene 1978-1981 er blant mange fans regnet som de beste årene til gruppa, mye på grunn av at det var under disse årene at bassisten Jaco Pastorius og trommeslageren Peter Erskine var med å fremføre bandets best mottatte materiale for folket. For å si det kort og konsist ble disse to medlemmene tatt godt i mot av fansen: Erskine hadde tidligere spilt med jazz-gigantene Stan Kenton og Maynard Ferguson, og legenden Pastorius regnes som den viktigste og beste bassgitaristen gjennom tidene.

Jaco Pastoirus og Peter Erskine reiste sammen Joe Zawinul på tangenter og Wayne Shorter på treblås på the Rock star jazz tours, og det er opptak under denne turneen store deler av Weather Report: The Legendary Live Tapes 1978-1981 består av.

 

Passer det for deg?

 

Hvis du aldri har hørt om Weather Report før er denne enorme samlingen vanskelig å anbefale til deg, men om du har hørt et ord om de vær-meldende legendene er dette et flott sted å få seg et inntrykk om hva alt maset var om.

 

Jeg vil personlig anbefale en nysgjerrig leser å åpne Weather Report: The Legendary Live Tapes 1978-1981 i Spotify og spille de sangene som har tøffest navn. Hvis du trenger navn vil jeg anbefale Sightseeing, Birdland, og Jaco Solo (Osaka 1978). Om du ikke liker noe av det, helt greit. Kanskje den nærmeste kategoriseringen av skiva er eksperimentell jazz (selv om dette absolutt ikke er nærme nok), og det er ikke flertallet som er blodfans av eksperimentell jazz… Uansett, for oss fans er dette en herlig samling av kanskje det beste fusion-bandet noensinne, og jeg syns det er viktig at vi ikke lar en gigant av en gruppe død ut. Viva la Weather Report!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s