Merkepress rundt juletider?

Olivia 8f

Olivia 8f. Foto av: Elvira

 

Karli 260

Karl Ludvig 8f Bilde av: Olivia Krag

Julen er her og mange har store og dyre ønsker. Hva med de som ikke kan eller tørr å ønske seg dyre gaver? Hva føler de? Er det mye merkepress på Kannik rundt juletider? Alle har jo ikke like mange penger, og alle er forskjellige. Noen går rundt i Ralph Lauren, abercrombie, hollister,  mens andre ikke tørr eller har råd til å tenke på dyre klær en gang .

Jeg har intervjuet tre elever på kannik skole om hva de mener om merkepress, spesielt ved juletider. De tre har like, men også forskjellige svar.

Olivia 8f:

Olivia synes ikke det er så mye merkepress rundt henne, men hun mener at det kanskje kan være rundt andre. – Jeg synes det kan være mer rundt juletider, kanskje fordi folk lager ønskelister og ønsker seg dyre gaver. Da kan noen føle seg litt utenfor hvis de ikke kan ønske seg like dyre gaver.

Joey 8d:

Joey tror ikke det er så mye merkepress, men kanskje litt. – Jeg tror kanskje det er mer merkepress etter jul, fordi da har folk fått gavene sine. Noen veldig dyre, mens andre billige. Derfor tror jeg det er da presset begynner.

Karl Ludvig 8f:

– Jeg synes det kan være endel merkepress, men ikke i vår klasse. Han tror grunnen til merkepress kan være at folk prøver å passe inn når de ser at andre har merkeklær. – Jeg mener ikke at det er mer press rundt jul, fordi folk går med merkeklær hele året. Det er samme press hele året.

Du har nå lest litt om Kannikelevenes meninger. Det er mye likt, men fortsatt mye forskjellig. Folk som ikke går i merkeklær kan ha forskjellige meninger enn de som går med merkeklær. Hvorfor lar vi oss påvirke av en liten hestefigur på genseren, eller en elg. Hva har det egentlig å si?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s