Donald Trump er den nye Hitler

Du har nok sett ham på storskjermen, eller kommet over en side som hyller ham som grunnlegger av Miss Universe. Nå er Donald Trump på vei til å bli USAs president, og mennesker viser ingen tegn til bekymring.

 

Først og fremst kan vi trekke ned saken, og spekulere over hvordan en tidligere skuespiller skal ha erfaring i å lede et land til frihet. Mennesker har alltid brukt ordet «frihet», når spørsmål om deres verdensønsker blir spurt. Men i logikken, behøver man ikke ha en mastergrad av politikkforståelse for å forstå at makt er det dominerende ordet. Det er med denne vektleggingen, Donald Trump har kommet lengre enn vi kunne håpe.

 

USA er et av verdens største land, og man kan utvilsomt betegne det som verdens far. Dersom Trump skal bli en fremtidig president for amerikanerne, får han et ansvar for politikk og motto. Dette vil videreføre til påvirkning utenfra, og land som vårt eget kan ende opp på den andre siden av streken mot USA. Det er dermed ikke bare presidentrollen Donald søker seg på, men han går på audition for en rolle som kan påvirke en 3.verdenskrig. Da kan man undre over om det er «lurt» å legge ansvaret for krigføring på et rasisttroende menneske.

 

Når konsekvensene er sagt, kan vi diskutere om den barnslige politikken han fremstår for folket. Å starte en frihetstale med «Når skal vi slå kina?» kan sammenlignes med å danne et demokrati uten folkeavstemming! I hovedsak er ikke Trump mer enn en rasist, og dermed er det fortsatt uforståelig at han kan fremstå som en fremtidig president. Han bryter menneskerettighetene rett foran verden, men ingen slenger temaet en tanke til.

 

IS har også vært en dominerende sak på medier. Selvfølgelig er dette noe Donald Trump uttrykker sine meninger om, og denne gangen slår han ned på muslimer som en gruppe. Det er allment kjent at han som et menneske, ikke tenker lenger enn på å bannlyse muslimer fra verdens tredje største land. Her bommer han med uttalelsen sin. Først og fremst beviser dette at den muligens fremtidige presidenten, ikke kan tenke lenger enn den letteste utveien. En president må kunne tenke lengre for sitt folk, ikke sant?

 

Det andre argumentet motstanderne av hans politikk kan fastslå med, er at hele uttalelsen er feil. Man kan ikke legge skylden på en hel folkegruppe. Det er ikke riktig å uttale alle tilhengere av islam som terrorister, når terroristene er sjeldne mennesker som er villig til å gjøre alt for religionen sin. I korte ord, kan man si at det finnes onde mennesker overalt i verden. Ja, i Sverige også, Mr Trump. Overalt er det mennesker som kan trekke en trosmening eller konflikt lenger, og skape krig.

For å pynte skraphaugen, har Donald gjort mennesker oppmerksom på hans «forståelse» for livet. Han uttaler seg nemlig som en person som lærer av fortiden, og mener selv han tenker på USAs fremtid ved samtale om politikk. Men fra mitt syn, snubler han med ordene en gang til. Når man presenterer «makt» som den nye fremtid, er det ikke rart mennesker spekulerer over hvordan han kan ha lært av fortiden. Vi har alle lært om 1- og 2.verdenskrig på skolen. Er det da noe mer å legge til i den saken?  Er det derfor ikke oppklart, at den eneste handlingen Donald Trump kan gjøre riktig, er å trekke seg?

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s