Kanniklærer nominert til Årets ildsjelpris 2015

Kongo_people2

Her er noen av de foreldreløse barna i Kongo. Foto: Wikimedia commons

Lærer Eivind André Evensen her på Kannik er nominert til årets ildsjel 2015 av New Chance. Han nomineres for sitt arbeid med barn og unge i Kongo. Avstemningen er avsluttet og vi venter spent på resultatet.

New Chance Foundation

New Chance er en humanitær stiftelse som ble etablert i 2010. Organsiasjonen skal i første omgang bygge et barnehjem i Goma i Kongo, og drifte dette. Senteret er for barn som har vært utsatt for krigshandlingene i Kongo, for eksempel de med HIV, seksuelt misbrukte barn og de som er foreldreløse. Et mål er også å gi dem utdanning og opplæring i yrkesfag, slik at de på best mulig måte kan klare seg på egenhånd videre i livet.

Årets ildsjel 2015

Årets ildsjel er en pris som deles ut til en person som har vist engasjement og innsats overfor New Chance. Den deles ut for å vise takknemlighet til personer som har brukt mye tid og krefter på frivillig arbeid for New Chance.

Eivind og elevene fra Kannik

Her på Kannik har lærer Eivind vært svært engasjert i arbeidet med barnehjemmet i Goma, Kongo. Sammen har de tre forskjellige internasjonale kontakter klassene laget filmer som de har sendt ned til Kongo. Filmene har enten vært på engelsk eller fransk, og elevene har vist barna i Kongo hvordan kulturen er her i Norge. Hvilken musikk vi hører på, hva slags matretter vi spiser og hvordan naturen vår er.

Barna i Kongo blir veldig glade når de får videoer fra Norge. Det betyr mye for dem at noen i et land så langt borte bruker til på å lage videoer som de sender bort til dem. Elevene i internasjonale kontakter har også få sett video av barna når de får se en av videoene som Kannik har sendt. De synes det er kjekt å se at barna setter så stor pris på arbeidet de gjør.

Vi venter spent på resultatet om hvem som vinner Årets ildsjel 2015. Resultatet kommer trolig om noen dager. Vi i redaksjonen synes hvertfall Eivind fortjener denne prisen for arbeidet sitt!

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s