Anmeldelse av teaterstykket «Vanja og Sonja og Masha og Spike»

Vanja og Sonja og Masha og Spike er en Tsjekhov inspirert komedie regissert av Vegar Hoel. Forestillingen vant årets forestilling under utdelingen av Tony Awards i februar 2013 i New York. Oppsetningen på Rogaland teater er norges premiere og Hoels debut som regissør.  

Historien finner sted i et nedslitt hus på landet. Her møter vi det middelaldrende søskenparet Vanja (Marco Kanic) og Sonja (Ingrid Rusten). De lever et fredfullt liv i barndomshjemmet hvor de vokste opp. Der har de bodd hele livet og de siste femten årene har de tatt vare på sine gamle og demente foreldre.

Når deres «filmstjerne» -søster, Masha (Nina Ellen Ødegård) kommer på et overraskende besøk med sin kleine kjæreste Spike (Roar Kjølv Jenssen), er det starten på en uforglemmelig helg med drama og absurde situasjoner. Handlingen dreier seg om forskjellen mellom folk som har opplevd mye i livet og folk som knapt har levd livet i det hele tatt.
vanja_pressebilder-4065

Helt greit framført 

I det hele er det en underholdende fortelling utført av gode skuespillere. Stemningen er god blant publikum og det er mye liv på scenen. Stykket er preget av kjappe dialoger og morsom situasjonskomikk. Stykket kunne nok blitt kuttet ned med et kvarter men ellers bra.

Stykket har enkel humor og passer for folk som vil bli underholdt i to timer på en vinter kveld.

 

 

.terning-4

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s