Kannik-elever på «Hei verden» seminar

Onsdag og torsdag, 2. og 3. mars, samlet 62 elever fra 19 forskjellige ungdomsskoler seg på et «Hei-verden» seminar på ungdomshuset Metropolis i Stavanger. Blant disse var Kaja Hjertenes (9D), Kitty Helgø (9B) og Kristina Høie (9E) fra elevrådet.

På seminaret lærer elevene om fattigdom og klima, og hvordan disse temaene henger sammen med hverandre. Vi intervjuet Kaja og Kitty om seminaret de var på.

Hva gjorde dere på seminar?

«Den første dagen var det mange presentasjoner og foredrag av folk som fortalte om hvordan klimaendringene henger sammen med fattigdommen i verden.» forteller Kitty.

«Og på den andre dagen var det også to foredrag, også var det workshop der vi kunne lage en video eller en bildekampanje om klimaendringene.» legger Kaja til.

Hva synes dere om opplegget?

Kaja: «Jeg synes at det var veldig kjekt. Det var jo veldig mange ungdommer som var med på det, og jeg tror det var veldig viktig at vi fikk lære om dette på en så detaljert måte.»

«Jeg synes også at det var veldig lærerikt, men det var kanskje litt mange foredrag. Man måtte sitte stille litt mye.» tilføyer Kitty.

Synes dere at temaet er viktig, og hvorfor?

«Vi synes at det er veldig bra at ungdommer lærer om klimaet, og klimaendringene. Det hadde vært bra om alle skolene i Stavanger fikk lære en del av det vi lærte, fordi vi ble veldig sjokkerte over hvordan klimaet er.» sier jentene.

Tror dere at det er vanskelig å endre klimaet?

«Hvis alle gjør litt kan det utgjør en stor forskjell.» mener jentene.

«Har dere noen tips til hva vi kan gjøre for å forbedre klimaet på jorden?»

«Man kan sykle eller gå til skolen.» tipser Kitty.

«Drive med kildesortering, pante flasker. Også var vi på et foredrag som heter «plukk an opp» og det handlet om at hvis man ser plastikk på bakken så bare plukk det opp og hiv det i søppelet. Alt som ligger på bakken havner i havet, og hvert år slipper vi ut 8 millioner tonn plastikk i havet.» forteller Kaja.

«Og ikke bruk plastposer på butikken, bruk handlenett.» tilføyer Kitty.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s