The Walking Dead -Da zombier ble mainstream

twd

The Walking Dead har blitt en serie synonym med blod, gørr og skyhøye seertall. Dette var serien som gjorde zombiene til det popkulturfenomenet vi kjenner dem som i dag, og dette var samtidig serien som klarte å gjøre deg ordentlig redd dem.

Jeg har tatt en titt på serien -for å se hva alt oppstyret egentlig dreide seg om.

Militæret har blitt slaktet, regjeringene har falt sammen, ingen er trygge -noen steder. Dette er pitchen til denne prisvinnende dramaserien fra AMC.
The Walking Dead er en serie sett i staten Georgia i USA. Dette merkes på det typisk «Amerikanske» landskapet og dialektene til karakterene, som alle bærer et visst sørstats-preg. Serien følger politimannen Rick Grimes (Andrew Lincoln), som under en hektisk biljakt blir skutt og havner på sykehuset. Der blir han en stund, i koma, uten at seeren får vite hvor lenge. Det er i hvert fall lenge nok til at hele verden har klart å endre seg på den tiden. For da Rick våkner opp igjen, er verden overkjørt av de levende døde. Rick tror selvsagt at dette må være en komadrøm. Eller kanskje han har rukket å bli helt gal? Verden viser seg imidlertid å være langt mer ekte enn det han hadde håpet; zombiene kaster ikke bort noe tid før de går etter den desorienterte politimannen som har satt seg som mål å finne igjen familien hans.

Seriens første episode er omtrent en time lang, og klarer for det meste å ikke være kjedelig. Hvis man er helt ny for konseptet, ikke vet så mye om det fra før av, vil man kanskje få mest ut av den aller første episoden. Tempoet gjennom hele episoden er relativt sakte. Det blir brukt mye tid til å bygge opp denne nye verden, som er helt nydelig laget og filmet, før man faktisk får se noen leve i den. Som seere vet man at dette er en livsfarlig situasjon, og når karakterene vandrer såpass blåøyd uti den på et typisk skrekkfilm-vis, kan man ikke annet enn å riste på hodet.

Man kan allikevel trygt si at jeg ikke ble skuffet.

Jeg ble imponert over alt arbeidet som hadde gått ned i pilotepisoden. Skuespillet var generelt bra, noe som ikke er så altfor vanlig i slike superpopulære tv-serier. Det var godt skrevet, godt filmet og effektene (spesielt sminken brukt på zombiene) var absolutt overbevisende. I tillegg til dette klarer serien å jobbe inn et usannsynlig bra dramaelement. Kjærlighetstrøbbel, intriger og sorg spilles mye på uten at det oppleves som påtvunget eller klisjé. Det å jobbe det menneskelige inn i et såpass usannsynlig scenario er godt gjort. Rett og slett.

Man må allikevel merke seg at serien ikke er helt uten sine problemer. Da er først og fremst volden det jeg tenker på. Det er ekstremt gory til tider, nesten unødvendig mye vil jeg si. Både fysisk og psykisk ser man at de overlevende tæres av denne nye verdenen. Noen logiske feil gjennomgår selvsagt også, slik det kanskje alltid gjør, men ikke i den grad at det klarer å ødelegge helhetsinntrykket.

Alt i alt vil jeg gi serien et solid terningkast 5, noe som er uvanlig høyt til meg å være.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s