To Iphone or NOT to Iphone

Når du tenker på smart-telefon så tenker du antagelig vis på Iphone. Nesten alle vet hva Apple er og produktene deres, men visste du at det er et hav av andre alternativer som kan passe deg bedre?

Foto, video og tekst : Ørjan Kommedal Røyneberg

Mange mener at Iphone er den beste smart-telefonen som finnes, men er det sant? Jeg mener nei fordi en telefon passer ikke alle, siden alle er forskjellige derfor så er det noen smart-telefoner som passer bedre for noen enn andre.

Iphone er så mainstream som du kan tenke deg, derfor er det lettere å hoppe på det lasset enn å finne hvor du passer best inn. For alt du vet kan det være Iphone som passer deg best eller det kan være Sony eller Samsung. Derfor synes jeg at du bør lete etter telefonen som har de tingene du trenger og tilbyr de beste alternativene for deg.

Apple er dyrt

Med Iphone så kan Apple ta betalt hva som helst og alle vil gledelig betale det, grunnet at nesten alle vil ha en Iphone. Men har du noen gang tenkt at det finnes en billigere telefon som ville ha vært et bedre alternativ for deg? Vel det er mye fisk i havet og det er mange forskjellige telefonmerker. Det du burde gjøre er å lage en liste over hva du må ha på telefonen din, og hva du er villig å betale for det, kun da burde du begynne å se på forskjellige telefoner. Du må også huske å sammenligne de forskjellige telefonene med hverandre, og kanskje du må droppe en av tingene på lista di for å få den billigere eller bytte det ut for noe annet.

Minstepris på Iphone 6 i Telenors nettbutikk er 6.299 kr, Samsung Galaxy S7 er 7.399 kr og 6.699 kr. Prisene er ganske like, dette er prisene på topptelefonene til disse tre merkene.

Den billigste av disse tre er altså Apple sin. Den har også fått gode omtaler, og da tenker du kanskje at det er et bra kupp.

Spesifikasjoner

Det du burde gjøre er å se på spesifikasjonene til de, f.eks. på Iphonen får du kun 1 gigabite med RAM, mens på Samsung får du 4 og på Sony får du 3. det er jo andre ting å se på også såklart – for eksempel operativsystemet. På Sony og Samsung får du Android og på Iphonen får du IOS, dette kan være en viktig faktor for den telefonen er rettet mot. På Iphone kan du velg mellom en 16/64/128 GB telefon. På Samsung kan du velge mellom 32/64 men hvis du trenger mer plass så kan du kjøpe Mircro SD-kort som kan gi deg opp til 128 GB ekstra til en billigere penge. På Sony kan du kun få 32 GB men du kan oppgradere som du kan på Samsung.

Den telefonen du kan kjøpe med mest inkludert lagringsplass er Iphone 6, men på Iphone kan du ikke legge til mer GB med Micro SD-kort som du kan på både Sony og Samsung. På Sony og Samsung kan du plusse på helt opp til 128 GB. Hvis du velger å gå for en Android telefon med lite lagringsplass så kan du plusse på 128 GB til en billig penge. Mye mer økonomisk!

Min mening er at minimum inkludert lagringsplass burde være 32 GB og ikke 8 Gb, til og med 16 GB synes jeg er for lite. Hvis du har en del apper, som forskjellige sosiale media apper, i tillegg til at du tar bilder og filmer med telefonen så forsvinner de 16 GB på noen dager og du lurer på hvor de har blitt av. Derfor er det veldig greit med et Micro SD-kort, fordi det funker som en minnepinne du kan bare ta den ut og putte den i Pcen din.

Gode alternativer

En annen viktig ting er batteriet, det vet vi alle at går tom alt for fort, på Iphone får du 1810mAh, på Sony er det 3430mAh og på Samsung er det 3000mAh. Alle disse tingene er viktige når du ser på telefoner, du må ikke bare hoppe på lasset med alle de andre. Du må finne den telefonen som er rett for deg.

Det du må huske er at det er fremdeles mer gode telefon merker enn disse tre som f.eks. huawei og OnePLussTwo etc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s