Vi gjør akkurat det Breivik ber om

Anders B. Breivik sonte seg en fengselsstraff, da han i 2011 utløste en bombe på Utøya. Nå beskylder han staten i å bryte de eksakt samme samfunnslovene han tidligere har brutt selv.

I dag er Breivik isolert fra verden vi kjenner, og gjør det klart at han har stor misnøye med fengselsvilkårene bak lås og slå. Til tross for at terrorhandlingen var en forferdelig skandale, utelukker han dette når han forteller om statens valg av behandling av ham. «Jeg knekker nesten sammen» forklarer han, i noe som får oppholdet til å ligne en forferdelig opplevelse. Dessverre samsvarer ikke hans tidligere beskrivelser med denne kommentaren, da han har hyllet seg selv som en helt, i tillegg til å beskrive seg selv som sterk. Dette mener staten er mulig å utnytte, slik at Breivik blir straffet for den handlingen han har begått.

Samtidig som han beskylder staten i å bryte menneskerettighetskravene, er han ikke redd for å sende klage om dårlig kaffe. Dette gir inntrykk av at koffeinmangelen overveier alvorligheten i bombeutløsningen han utløste i hans øyne, og at han derfor ikke har strenge nok vilkår til å kjenne konsekvensene av handlingen. Dessuten stempler han også hans endrede holdning til «Paradise Hotel», som noe alvorlig.

I disse tilfeller råder jeg deg ikke å svelge latteren, fordi klagen kan kategoriseres som ren idioti. Unødvendig, på høyeste grad. Dersom Breivik er bekymret for at hvordan et program hvor nakne damer og menn spiller om et spill om penger kan interessere ham, undrer jeg på hvordan samme mann kan komme til å gå over til terrorisme. Terrorisme anses som mer idiotisk enn et spill om penger, med tanke på at målet i dette tilfelle er oppmerksomhet.

Det eneste feiltrinnet staten har begått, er å tilrettelegge «bedre» forhold ved å sette inn TV, og andre digitale utstyr. Dette er unødvendig bruk av penger på noe som går i strid mot isolasjonsstraffen.  Breivik burde ikke ha tilgang på «Paradise Hotel» i det hele tatt!

Tatt i betraktning av hans situasjon, er det spekulasjoner på om det er positivt å la ham omgås mennesker. Nå er det mennesker med relasjon til hans fengselsstraff som har tilgang til å møte ham. Dette kan være et poeng i å endre, med tanke på hans isolasjon fra omverden.

I tillegg er det blitt diskusjon om straffen ikke tilrettelegger hans behov som menneske på andre måter. Det er spekulasjoner rundt om han kan stemples som tilregnelig. Tatt ut fra historien, er det mye som tyder på at Breivik har hatt mangel på tilhørighet i sin barndom. Det kan derfor hende at et psykiater er et bedre hjem for ham, enn fengselet han nå er innelåst i.

Avisartiklene strømmer inn med Breivik på forsiden, og leserne venter ikke med å lese ordene han har uttalt. Ved å lese disse artiklene, gjør vi akkurat det han ber om. Terrorisme tiltrekker oppmerksomhet, noe Breivik allerede håpet på, da han bombet Utøya i 2011.Anders Breivik

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s