Kroppspresset må stoppes

Ungdommen i dag har vokst opp i et miljø med mye fokus på kropp, og det at det henger bilder av redigerte og retusjerte modeller i blader og på internett skaper ikke bare flere kjøpere, det skaper også kroppspresset blant de unge.

Av Amalie 9D

Da vi var små lekte vi med Barbie dukker, dukker som hadde den «perfekte kroppen». Vi tenkte de var så fine og så perfekte, vi ønsket å bli som dem, med langt lyst hår, høye, lange bein og veldig tynne. Vi har vokst opp med et bilde av hvordan den perfekte kroppen skal se ut. Og det er akkurat sånn damene ser ut i de redigerte og retusjerte reklamene.

Det er ikke rart dette skaper kroppspress når reklamene er overalt hvor ungdommen er, på byen, tv-en og ikke minst sosiale medier. De ser den «perfekte kroppen» hver dag, og da er det ikke rart at de stiller seg foran speilet med bilde av en modell foran seg. De begynner å sammenligne seg selv, hvor mye feitere de er, hvor lave de er eller hvor korte bein de har. De ønsker å gjøre noe med det.

Alt kroppspresset som hviler på ungdommens skulder har ført til at folk ikke vil dusje sammen i skolen, de dusjer med bikini eller enda verre, ikke i det hele tatt. De vil ikke gå på stranden eller bade offentlig i et basseng. De vil ikke komme i nærheten av noe som betyr at de må vise mye kropp. Noen begynner å gå på dietter og spiser mindre enn det de forbruker i løpet av en dag. Noen tar solarium i alt for tidlig alder, solarium som er kreftfremkallende. Noen legger seg til og med under kniven og tar Botox. Og alt dette er bare på grunn av kroppspresset.

Alt i alt skaper redigerte og retusjerte modeller i reklamer og på internett større kroppspress, ungdommer i dag trenger å ha mindre fokus på kropp. Jeg syns man skal slutte å redigere og retusjere modeller, og la de være som de er. For da vil ungdommen skjønne at den perfekte kroppen fins ikke. La kroppen få bli som den der og er ment til å være.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s