Virtual Reality briller – Alt du trenger å vite

Virtual Reality (VR)-briller er kult, du kan ta dem på deg og komme inn i en helt ny virtuell verden. Du kan spille spill med VR, se 360° videoer eller bilder og mye mer. VR-briller blir likevel mest brukt til spill.

Pris

VR briller er ikke akkurat billig. Det finnes to store konkurrenter innen VR briller, HTC Vive og Oculus Rift. HTC Vive finnes allerede på markedet og har en pris på 899€(~8 500kr). Oculus Rift derimot kommer ut i juni med en pris på 599$(~5 000kr).

PC krav

Hvis du vil ha denne godsaken må du ikke bare bruke en god del på selve brillene, men du må ha en god PC som klarer å kjøre den. Her er PC kravene til Oculus Rift.

  • Grafikkort: GeForce GTX 970 eller AMD Radeon R9 290 eller bedre
  • CPU: Intel Core i5 4590 eller bedre
  • RAM: 8 GB eller mer
  • Video port: HDMI 1.3
  • USB port: 3 USB 3.0 porter og en USB 2.0 port.
  • OS: Windows 7 SP1 eller nyere

Som du kan se kan ikke hvilken som helst PC kjøre VR. Bare grafikkortet koster 3 700 kr til 4 000 kr, og prosessoren kommer på 2 200 kr. Pluss på litt til for en komplett PC så blir det nærmere 12 000 kr. Det er en stor fordel dersom du allerede har en slik PC fra før av.

Hva kan du bruke det til?

Hovedsaklig kan du bruke VR til spill og/eller simulatorer. Du kan også bruke det til å se 360° videoer på YouTube, se kule panorama bilder, eller se skrivebordet ditt i VR. De fleste vil nok bruke det til spill, som betyr at du trenger en ganske god PC for å kjøre det, som du kan se over. Sony planlegger også et VR headsett til PlayStation, noe som ser spennende ut. I følge Sony, er du klar for VR dersom du har en PS4.

 

VR-briller ser jo veldig kult og flott ut, men de fleste vil nok ikke kjøpe det på grunn av prisen på utstyret du må ha for å bruke det. VR for PlayStation vil nok derimot slå bedre an ettersom en PS4 er en del billige og kanskje mer populært enn en dyr PC.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s