Priskrigen

Priskrigen

Her om dagen kom det ut hvor mange tonn med smågodt som ble solgt under priskrigen. Vi ble sjokkert seg da vi så den enorme summen med smågodt som ble solgt. Summen var på hele 1333 tonn. Det er helt enormt mye.

Liv Cornelia Middelthon

Ellen Sophie Berg Helgevold

Priskrigen er ferdig, og summen på hvor mye smågodt som ble solgt er talt. De helt enorme summene bekymrer tannlegene. For mye småspising av smågodt kan være skadelig for både tennene og helsa. Folk kjøpte opptil 10 kg med smågodt og hvis du små spiser på alt det kan det være skadelig. Vi spurte noen elever på Kannik skole om hvor mange gram/kilo de kjøpte under priskrigen.

En 9.klassing kjøpte 2 kg med smågodt. Han siterte: ”Jeg kjøpte det, men jeg passet på å ikke spise alt på en dag. Jeg sparte det til helgen”.

En annen 9.klassing kjøpte hele 5 kg. Hun siterte: ”Jeg kjøpte det, fordi det var billig og jeg elsker godteri”!

Priskrigen på smågodt onsdag 16.mars og varte hele påsken. Vår erfaring var at alle gikk helt crazy de første 2-3 dagene og så ble det litt mer rolig. Vi var begge på Kiwien på Blaamagasin på fredag 18.mars og da var så å si alt smågodtet vekke, det var bare noen få forskjellige typer smågodt ting igjen. Vi synes at når godteriet først skal koste 2,90 kr/hg så bør butikkene fylle opp boksene når det begynner å bli ganske tomt. Så hvis det blir en ny priskrig i fremtiden burde de tenke på å ha mye bedre påfyll i boksene og kanskje satt en grense på hvor mye du kan kjøpe den første dagen av priskrigen og ikke litt uti den.

Meningen med priskrigen var nok for å få en beslutning på hvilken butikkjede som er billigst, men også for at folk kunne hamstre til påsken. Vi mener det skal være lov til å kose seg med godteri i påsken, men butikkene kunne gjerne ha startet priskrigen litt lenger inn i påsken enn før påske. At de startet med det før påske endte bare med at folk kjøpte mange kilogram med godteri og gikk rundt og småspiste på smågodt i stedet for å spise bedre og sunnere mat i ukedagene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s