Terrorangrep i Europa siden 2000

Her har jeg har samlet inn informasjon om de terrorangrepene som rammet Europa hardest siden året 2000. Artikkelen innehold hvor mange dødsfall, skader, hvor terroren har skjedd og lignende.
Madrid, Spania 11.03.04
Terroristgruppen Al-Qaida plasserte omtrent 10 bomber på Atocha togstasjon. Til sammen var det 2050 skadet og 191 dødsfall. Ifølge en artikkel i Aftenposten (…) gikk bombene av helt samtidig ved togstasjonen.

London, England 07.07.05
Ettermiddag 7. juli 2005 ble London et offer av Al-Qaidas terrorangrep. En bombe ble plantet på den kjente tunnel-banestasjonen i King’s Cross, og når den detonerte kollapset tunnelen mens mengder med folk ble innestengt.
Denne terroraksjonen skadet 700 og drepte 52 mennesker.

Oslo og Utøya, 22.07.11
Anders Behring Breivik plantet en bombe i en bygning. Da den detonerte 1-2 timer etterpå, hadde han dratt til Utøya kledd ut som en politimann. På Utøya ble politisk aktive ungdommer utsatt for massakren hans.
Åtte ble drept i eksplosjonen i regjeringskvartalet og 69 døde på Utøya. Til sammen ble 250 mennesker alvorlig skadet.

Anders Breivik fikk tak i de våpnene på en lovlig måte med å søke politiet om et våpenløyve noe som han fikk. I dag ser han for seg et helt liv i fengsel for de fysiske og mentale skadene han har påført.

Paris, Frankrike 07.01.15
Etter at Charlie Hebdo publiserte en kontroversiell tegneserie som avbildet Muhammed i en satirisk stil – avbildning av Mohammed er noe som Islam er særlig kritisk av. Dette var da kanskje første gang Hebdo hadde gjort narr av religioner, men ingen hadde forventet disse konsekvensene. De muslimske ekstremistene i terrorgruppen IS reagerte sterkt på dette, som førte til et terrorangrep på studiets kontor på 7. Januar i 2015.
Det var totalt 12 drept og 11 skadet. Terroristene ble drept av politiet senere den kvelden.

Paris, Frankrike 13.11.15
Fredag den 13. November 2015, utførte 7 medlemmer fra dagens terroristgruppe, IS, et stort terrorangrep i Paris. Angrepet startet på kvelden og inntil tre timer med vandring og mord hadde de vært på seks ulike adresser og innom flere restauranter, kaféer, konsertlokaler og fotballbanen Stade de France.
Til sammen ble 130 mennesker drept og opptil 368 mennesker skadet.

Brussel, Belgia 22.03.15
Tirsdag 22. mars ble Zaventem flyplass og Maalbeek togstasjon angrepet av fire terrorister. To ulike bomber var i to kofferter som detonerte i flyplassen, en ble plassert ved en kafe og den andre ble plassert ved avgangshallen.
Eksplosjonen hendte inni en t-bane-vogn som var sammenkoblet med to andre. Dette var en selvmordsbombing av en av terroristenes bror.
Denne terrorhandlingen drepte 35 og det er fortsatt usikkert på hvor mange ble skadet.

Skrevet av Max Marszalek 10B

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s