Ufattelig at prestene vil slutte

Stadig omtaler vi Norge som et likestilt og demokratisk land, og ofte fastslår vi at dette er grunnet menneskene som lever her. Men nå er det noen prester som tilsynelatende vurderer å slutte på grunn av at menneskerettighetene blir prioritert i kirken.

 

Homofil vielse i kirken

Nylig har forbudet rettet mot homofile i kirken blitt fjernet, og mennesker med alle legninger kan nå få godkjennelse av Gud for deres ekteskap. I kristendommen er alle mennesker skapt i Guds bilde. Dette er i dag allmenn kunnskap, og flere har kjennskap til den gode moralen som står skriftet som instrukser i Bibelen. Likevel er det de som kjenner til dette best, som ikke ønsker at dette valget skal bli vedtatt.

 

Prestenes uttalelser

Prestene hevder at Gud ikke nevner to personer av samme kjønn i fellesskap, og at kirken derfor ikke tillater en slik form for vielse. Selv fastslår de at de har respekt for et slikt forhold, men kan ikke ta en beslutning som går i strid mot troen. Men dette oppfattes som pussig. Hvorfor skal en være en del av et fellesskap, som ikke respekterer en selv?

 

Ulogisk fakta

Kristendommen viser også til at Gud er skaperen av alt liv på jorda. Da vil det oppstå som merkelig at Gud skal ha skapt noen med annen legning, dersom dette ikke ble akseptert av skaperen selv. Valg tas av menneskene, men ingen retter seg mot homofili frivillig. Det er medfødt. Prestenes erklæring vil da ikke fremstilles som poeng eller fakta i henhold til annet som står skriftet i helligboka. Fakta samsvarer ikke med hverandre, og prestene må da ha forståelse for hvordan benektelse av mennesker kan virke sårende for tilhengere av samme religion?

Prestene mottar et poeng ved å slutte seg til kristendommen, men lovene virker ikke i nærheten av logiske. Dette er mennesker som har troen på Guds ord og meninger, men som blir utelukket av sin egen religion.

 

Menneskerettighetene likt med religionen

Å involvere seg i en religion man tilsynelatende ikke er medlem av, kan være utfordrende. Likevel må man slutte seg til de menneskerettighetene som er gjeldende for alle, og innta posisjoner som føles behagelige for samfunnet. Det er ille berørende å vite at dette lovforslaget ikke ble slettet før nylig. Homofile mennesker erkjenner seg ikke som homofil/lesbisk frivillig. Hvorfor skal man det, når de fleste ikke tror på det? Derfor er det viktig at vi aksepterer deres legning og ønske, og tar beslutninger som følger menneskerettighetsloven som religionen.

 

gay-325x198

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s