Det er på tide å velge valgfag

Nå er det på tide å velge valgfag for neste år. Siste frist for å ønske seg et spesifikt fag er satt til førstkommende søndag. Vi på Kannik har totalt åtte ulike valgfag å velge mellom. Her er en kort oversikt over de ulike valgfagene og om hva de tilbyr:

1. Fysisk aktivitet og helse 

Her får man muligheten til å få et par ekstra timer kroppsøving i uken. Valgfaget innebærer flere ulike og spennende aktiviteter man vanligvis ikke har på skolen. Man kan f.eks. ha geocaching, curling, skøyting, gå på turer i skogen, samt å bruke fantasien selv til å lage et kjekt opplegg når man som elev skal få prøve å ha ansvar for undervisningen.

2. Reiseliv

Dette valgfaget passer nok best for dem som er glad i å planlegge reiser og oppleve nye reisemål og kulturer. Her kan man tilrettelegge turer for ulike grupper. Man kan f.eks. planlegge en oppdagelses reise til Mellom-Amerika på budsjett, eller kanskje en fotballtur til Manchester.

3. Design og redesign

Dette valgfaget egner seg for dem med spesiell interesse for nyskapning og god fantasi. I dette valgfaget får man nemlig muligheten til å prøve seg som designer. Man får mulighet til å gjøre noe trist og gammelt om til noe nytt å spennende! Lag en sofa om til et spisebord, eller kanskje en stol om til en lampe! Mulighetene er mange!

4. Medier og informasjon

Dette valgfaget er nok noe for dem som er glad i norsk og samfunn. Her har man anledning til å prøve seg som journalist. Rapporter om siste nytt fra nærområdet, byen eller fra hele verden! Publiser artiklene i skoleavisa eller på nettet!

5. Internasjonalt samarbeid

Er man glad i fremmede kulturer og har lyst til å bli bedre kjent med sin egen, er nok internasjonalt samarbeid et godt valg. Her kan man kommunisere med andre tenåringer fra rundt om i verden, og lære om deres kultur og historie. Man kan også ta del i ulike prosjekter hvor man formidler hvordan den norske kulturen er på en humoristisk måte!

6. Sal og scene

Sal og scene er for dem som er interessert i kultur. Dette innebærer alt fra å skrive manus, til å finne passende kostymer til en forestilling, spille i band, skape film, bruke effekter, og å følge prosessen fra en idé til et ferdig produkt!

7. Trafikk

Tar man valgfaget trafikk, får man kjennskap til hvordan forholdene er i trafikken. Man lærer om hvordan man kan være med på å forhindre ulykker, om trafikksikkerhet og trafikkregulering. Det tilrettelegges dessuten for at valgfagets skal få godkjent trafikalt grunnkurs!

8. Forskning i praksis

I forskning i praksis får man prøve seg som forsker. Man får forsøke å finne svare på aktuelle spørsmål relatert til natur, miljø og klima, samt kultur-, samfunns- og arbeidsliv. Her kan det være positivt å være nysgjerrig og undrende. Det å være glad i naturfag er også viktig!

Vet du ikke hvordan du ønsker valgfag? Ikke noe problem, slik gjør du det: http://ge.tt/6FKuq8a2

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s