10. trinn kan stemme om kommunesammenslåing

Vil du at Sola, Sandnes og Stavanger skal bli en kommune? Alle som fyller 16 år i løpet av 2016 har stemmerett i folkeavstemmingen mandag 30. mai.

Sandnes, Sola og Stavanger har sett på mulighetene for å danne Nord-Jæren kommune. Kommunene har blitt enige om et dokument som innbyggerne skal stemme over. Dokumentet sier noe om hvordan en ny kommune kan bli, og du kan lese hele dokumentet på minnyekommune.no Dokumentet sendes også hjem i postkassene. På kommunens hjemmeside kan du lese mer og laste ned brosjyren om kommunesammenslåing.

Flott, hvordan stemmer jeg?

For å kunne stemme må du være norsk statsborger og fylle 16 innen 2016 er slutt. Det betyr at du kan stemme selv om du fortsatt er 15 år. For å stemme kan du dra til et av valglokalene og gi din stemme, husk legitimasjon. Dersom du er bortreist på valgdagen, kan du også legge inn en forhåndsstemme fra 2. mai. Hvis du er den late typen, kan du også stemme elektronisk, dette gjør du på kommunens hjemmesider fra og med 18. mai.

Hva burde jeg stemme på?

Skjermbilde

Bilde: Nord-Jæren brosjyre

Hva du stemmer på er helt opp til deg selv, og ingen andre har noe med hva du har stemt / vil stemme. Dersom du er usikker, kan du ta en kikk på brosjyren og/eller dokumentene du finner i posten eller på kommunens hjemmesider.

Når du stemmer får du to spørsmål:
a) Er du generelt for at Stavanger kommune jobber videre med å etablere en ny kommune sammen med andre kommuner?
b) Stavanger kommune har sammen med kommunene Sandnes og Sola forhandlet fram et prinsippdokument. Dokumentet skal ligge til grunn for etableringen av en eventuelt ny kommune. Ønsker du at kommunene Stavanger, Sandnes og Sola sammen etablerer en ny kommune basert på dette prinsippdokumentet?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s