Ny mattrend tar av på nettet

Regnbuesmørbrød, regnbuepizza og regnbuekaffe; maten har neppe vært mer fargerik som nå.

Hybridbakst ble et fenomen etter at bakstsensasjonen The Cronut så dagens lys i 2013, og i etterkant har det stadig blitt eksperimentert med alle mulige hybridvarianter – sist sushi -burgeren. Nå ser det imidlertid ut som det er fargerik mat som er i vinden, men ikke hvilke som helst farger.

I løpet av kort tid har det nemlig dukket opp regnbuefarget mat og drikke – alt fra ostesmørbrød til pizza har fått en touch av ROGGBIF.

Allerede i oktober var det Rainbow Bagel som fikk stor oppmerksomhet og den gikk senere viralt etter det ble delt en video på internett av den omstendelige bakeprosessen. Den fascinerende bagelen har vært laget i over 20 år hos The Bagel Store i Brooklyn, New York, men solgte bokstavelig talt som varmt hvetebrød i vinter. Etterspørselen av regnbuebagelen ble faktisk så stor at butikken måtte stenge midlertidig en periode.

regnbue

Å tilsette farger i maten stopper imidlertidig ikke der. Det virker som om den fargerike bagelen har inspirert flere til å eksperimentere med regnbuens farger på kjøkkenet – bare se her:

1. Ostesmørbrød med litt ekstra
Et ostesmørbrød med regnbuefarget ost har tatt av i sosiale medier den siste uken ifølge Eater. Ostesmørbrødet er det Hong Kong-baserte Kala Toast som står bak, og toasten, som har blitt døpt «Unicorn Grilled Cheese», har allerede fått over 400.000 likes på Instagram.
Hver fargebestemte ost har dessuten fått sin egen smak: Blått er lavendel, grønt er basilikum, rødt er tomat og gult er ost slik vi kjenner den, men en kombinasjon av mozzarella, cheddar, emmental og gruyere.

regnbue 1

 

2. Magisk pizza
Apropos ost; hvis du synes helgepizzaen begynner å bli for kjedelig, kan du piffe den opp med litt kunstig farge. Det har nemlig matblogger Amy Erickson bak Oh bite it! gjort. Pizzaen ble nylig omtalt av matnettstedet Food Beast som kaller den uvanlige pizzaen for «den mest magiske pizzaen som finnes».
Av alle regnbueretter er pizzaen kanskje den enkleste å få til hjemme: Du trenger nemlig bare å lage pizza som vanlig, tilsette konditorfarge på rekke og rad etter osten har smeltet og røre rundt med en gaffel.

regnbue 2.PNG

Foto: Ohbiteit.com

 

3. Siste innen kaffekunst
Hvis kaffe ikke er oppkvikkende nok, kan det kanskje hjelpe med synet av en lekende kaffe latte. På en kaffebar i Las Vegas har de tatt latte art til et nytt nivå ved hjelp av konditorfarge. Barista Mason Salisbury deler imponerende bilder og videosnutter av såkalt Rainbow Latte både underveis og ferdig resultat på Instagram.
Til tross for at du trenger en stødig hånd, forteller Salisbury til Huffington Post at det er en enklere måte å lære opp baristaer i latte art, samt at det er billigere enn å bruke espresso til opplæringen.

regnbue 3

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s