Penger for karakterer?

Å få penger for karakterer er noe som flere elever får. De har penger som en motivasjon når de øver til og utfører en prøve, men er dette riktig motivasjonsgrunnlag? Det er jo selvsagt veldig gøy å få litt tilbake for strevet, men er det egentlig nødvendig?

 

Når en elev øver til en prøve øver den ofte i håp om å få en femmer eller sekser. De fleste ønsker denne femmeren eller sekseren fordi at de karakterene er de høyeste og de forteller at man har høy kompetanse i faget, men noen velger å jobbe for å få den femmeren fordi da blir de belønnet med en liten sum penger. Selvsagt er jo penger en god motivasjon, men det kan også være feil motivasjon. Når man øver til en prøve burde femmeren i seg selv være en god gevinst å få. Femmeren øker selvtilliten og motivasjonen i faget. Penger vil kanskje gjøre personer mer egoistiske og mer «pengestyrte». For hvis man bare tenker på penger hele tiden og alltid krever penger i gevinst for å gjøre noe bra så vil alt bli ganske feil. For eksempel så kan en «pengestyrt» person ende opp i å kreve penger for de minste ting, kjøre en venn til butikken for eksempel.

91e6f884-3336-48c8-9e16-0ce7f15e6e78

Penger kan endre motivasjonsgrunnlaget

På den andre siden så kan penger være en positiv ting. Noen elever er kanskje lei av skolen og har egentlig ingen motivasjon til å møte opp. Da kan penger være en god motivasjon til å fortsette på skolen. For dersom en elev føler at den alltid gjør mye arbeid, men aldri egentlig får noe tilbake for det så kan den føle seg mindre motivert og ha mindre selvtillit.

 

Hvorvidt foreldrene til kannikelevene betaler elevene for gode karakterer eller ikke er opp til dem. Det de burde tenke over er hva hensikten med disse pengene er.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s