«Skaper et helt forvridd syn på kropp»

 

Høsten 2014 ble det skandinaviske merket Acne kritisert for å bruke for tynne modeller. Dette er de dessverre ikke alene om, og det er helt klart et voksende problem.

Tredje oktober i 2014 skrev minmote et innlegg hvor de kritiserte Acne’s bruk av modeller. «De skaper et helt forvridd syn på kropp», og «dette er virkelig ille» er setninger som blir brukt for å beskrive klesgigantens modellbruk. Personlig kunne jeg ikke sagt meg mer enig. Bildene fra moteshowet i Sverige, hvor Acne viser frem vår- og sommerkolleksjonen deres gir meg en klump i magen. (Se bildene nederst i artikkelen.)

Populært blant unge

Acne er et merke som er svært populært blant ungdommen. Derfor er det skremmende at de bruker så tynne modeller. Det er ikke til å legge skjul på at mange av ungdommene i dagens samfunn ser opp til modellene. Ved å bruke sykelig tynne modeller skaper de et urealistisk og usunt kroppsideal.

Lov mot bruk av for tynne modeller

I Frankrike er det vedtatt en lov som skal beskytte modellene. Loven innebærer at tynne modeller må lever legeerklæring som sier at de er friske nok til yrket. I tillegg krever loven at magasiner merker bilder som er retusjerte. Dersom modellbyråer og/eller motehus bryter loven kan de straffes med seks måneders fengsel, eller en bot på 75.000 euro, noe som tilsvarer omtrent 700.000 norske kroner per dags dato.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s