Trafikklys på fortauet skal hindre ulykker for mobilbrukere

Fotgjengere som krysser gaten med øynene limt til mobilen er så utsatt for trafikkulykker, at tyske byer nå installerer trafikklys i fortauene slik at det blir færre ulykker av mobil i trafikken.

 

TRYGGERE FOR MOBILBRUKERE I TRAFIKKEN: Ved å ha røde trafikklys montert i bakken håper myndighetene i Augsburg å unngå trafikkulykker med gående mobilbrukere

 

I den tyske byen Augsburg sør i Tyskland har de installert trafikklys på fortauet slik at fotgjengere som går og ser ned på smarttelefonen ikke går glipp av beskjeden om at det er trygt å krysse gaten.

Ideen om lysene i bakken kommer bare to måneder etter at en 15 år gammel jente døde da hun ble truffet av trikken mens hun gikk og tekstet på mobilen med musikk på øret.

trafikkbilde

Tyske byen Augsburg innførte trafikklys for smarttelefon brukere de er plassert på gata (bakken)

 

Lysene som ble installert i uke 17 er montert flatt på bakken og blinker rødt når en trikk nærmer seg.

– Det skaper et helt nytt nivå av oppmerksomhet, sier en talsmann for byen ifølge det tyske nettstedet N-TV

 

Mange mobilbrukere i trafikken

Folk som går på gaten samtidig som de bruker smarttelefonen til å skrive tekstmeldinger eller være på nettet er et vanlig fenomen i Europa. 17 prosent bruker telefonen på denne måten mens de beveger seg rundt i trafikken, ifølge en undersøkelse i seks europeiske hovedsteder melder DEKRA Accident Research.

Hvorvidt lysene vil bidra til å forbedre trafikksikkerheten i den tyske byen gjenstår å se. Unge fotgjengere som den tyske avisen Augsburger Allgemeine har snakket med sier de ikke engang har lagt merke til lysene; de er for opptatt i mobilen.

 

Fortau for mobilbrukere i Kina

Augsburg er ikke den første byen til å eksperimentere med sikkerhetstiltak for distraherte fotgjengere. Den kinesiske byen Chongqing installerte i 2014 et 50 meter langt felt i fortauet hvor den ene delen er for folk som går med hodet nedi mobilen mens den andre delen er for vanlige turgåere.

dame klistret til mobilen

FØLGER IKKE MED PÅ GATEN: I Kina finnes nå egne fortau for mobilbrukere, for å de kolliderer med andre gående. Men med nesen ned i mobilen er det ikke lett å legge merke til mobilfortauene,

 

– Det er mange eldre mennesker og barn i vår gate, og gå med din mobiltelefon kan føre til unødvendige kollisjoner, sa ansvarlig for markedsføring i byen, Nong Cheng  til Associated Press den gang.

Også her er det uklart om det spesialmerkede fortauet for mobilbrukere bedrer sikkerheten. For som den ansvarlige for markedsføring sa:

– De som bruker mobilen har ikke sett at det er et eget område hvor de kan gå for å ikke kollidere med folk flest mens de tekster.

no cellphones - cellphones.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s