KYGO kleskolleksjon i trøbbel?

Begrepet «cloud nine» brukes for å beskrive lykke eller glede som den syvende himmel. Nå kan det bli noe helt annet for KYGO og designer Rita Schäffer.

KYGO har tidligere kommet med en kles kolleksjon der han har designet alt fra capser, gensere til truser. Det eneste området KYGO ikke fikk tillatelse til var å bruke varemerket på klær, hodeplagg og fottøy.

Designeren Shäffer var på dette området tidligere ute enn KYGO. Allerede i år 1999 hadde Shäffer registret cloud nine som et varemerke, og i 2011 registrerte hun det som et aksjeselskap.

 

Forferdelige tilbud

Da KYGO la ut debutalbumet cloud nine i mars begynte konflikten mellom designeren og DJ- stjernen. Da stertet forhandlingene om at KYGO kunne disponere eller kjøpet varemerket. Men kom ikke til enighet om prisen.

Rita Schaffer

Designeren Schäffer vil ikke gå ut med hvor mye hun fikk tilbud om i kompensasjon, men forteller at «det er snakk om småpenger».

 

–  Jeg er klar over at Kygo er stor, og at det kan være positivt for min merkevare. Men tilbudet er så latterlig, du vil ikke tro det. Det er bare et skambud. Dette er mitt livsverk, sier Schäffer til VG.

 

I tillegg til eget design har Rita Shäffer brukt navnet og varemerket cloud nine for design tjenester for merker som Ullvang og Devold. I forbindelse med lanseringen av cloud nine, har Dj- stjernen ønske om å benytte teksten cloud nine i klær, i forbindelse med lanseringen.

 

Rita Schäffer har igjennom hele perioden prøvd å holde seg positiv, men sier at det ikke alltid er like lett. Nå er hun lei seg på Kygos vegne over måten de har gått frem på.

 

– De henvendte seg til meg og ønsket å få tillatelse til å bruke navnet, så har de gått bakveien og krevd merkevaren min slettet. Jeg har stor respekt for Kygo, men jeg syns det er dårlig måte å gå frem på.

Kilder: http://www.vg.no/rampelys/musikk/kygo/kygo-i-kleskonflikt-risikerer-erstatningskrav/a/23773558/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s