Burkini på skolen?

TUNISIA-ISLAM-LEISURE

Etter terrorangrepene rundt i europa har det blitt spenning, og mange har fått dårlige tanker om Islam. I mange deler av frankrike har de prøvd å få burkini ulovlig. Frp prøver nå å gjennomføre et forbud på muslimske plagg i skolen.

 

Bilderesultat for burkini

 

Mayzar Keshvari, innvandringspolitikk-talsmannen i Frp mener at burkini, hijab osv. ikke hører hjemme i et norsk samfunn og sier at burkini er en uønsket ting i dagens norske samfunn. Tor Arne Volden som er administrasjonskonsulent i Norges svømmeforbund mener det motsatte og sier at Burkini er et plagg utviklet for å svømme, og da burde det gå greit.

 

Det er store debatter om dette burde være lov eller ikke, spesielt i skolen. Noen elever på kannik skole har blitt spurt spørsmålet om det burde være lov eller ikke å bruke burkini og hijab på skolen.

 

Gutt (15) 10. trinn kannik skole

«Ja, det burde være lov. Det er ingen grunn til at det ikke burde være. Det skader ingen og muslimer burde få lov til å bestemme selv og gjøre det de har lyst til.»

Jente (15) 10. trinn kannik skole

«Ja, fordi folk burde få lov til å kle seg slik og det er ingenting galt med det.»

 

Dette var bare noen eksempler på svar på spørsmålet. Alle som ble spurt hadde samme meningen som de to eksemplene og mente at det burde være lov med relfiøse plagg. Dette kan vise at bruk av burkini ikke er en så uønsket ting i norge som Mayzar Keshvari mener.

 

Burde skoler i Norge forby dette eller burde det være frihet til å ha på seg det en har lyst til? Hittil har det ikke vært noe som tyder at Norge kommer til å forby disse klessplaggene, men kan dette være noe som blir mer aktuelt i fremtiden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s