Førerløse busser

Australia tester førerløse busser. RAC Intellibus blir testet i Perth Esplanade, Den bærer passasjerer og unngår hindre som parkerte biler og syklister.

 rac_intellibus-sideview

Det har blitt iverksatt en offentlig 3 måneders test av Royal Automobile Clubs (RAC) Intellibus. Hvis testen går bra vil de utvide ruten som nå er på rundt 2,5 km lang. Den bruker ca. 20 minutter på ruten og har en hastighet på opptil 45 km/t men den kjører helst rundt 20 km/t.

 

Hvem kjører!?

Bussen har verken ratt, pedaler eller sjåfør, den bruker ultrafiolett lys for å oppdage og unngå hindringer i tillegg til kameraer som kan lese trafikk signaler og skilt. Som mange andre vanlige biler har den GPS og automatisk nødbrems som blir aktivert hvis bussen oppdager en evt. Kollisjon. Intellibus har 11 seter og 4 ståplasser men ingen får stå i bussen under testene for sikkerhetsgrunner, det har også blitt installert sikkerhetsbelter.

 

Førerløse busser i Stavanger

På Forus kommer det til å være førerløse busser som kjører rundt. Dette gjør at flere slipper å kjøre og stå i kø for å komme seg til jobb. På Forus får de bussen EZ10 som er ganske lik RAC Intellibus, men EZ10 har bare 6 sitteplasser og noen få ståplasser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s